Čiarovej rozhodkyni sa vyhrážajú smrťou, Djokovič sa jej zastal

Novak Djokovič a rozhodkyňa.
Novak Djokovič a rozhodkyňa. (Autor: AP/Seth Wenig)
SITA|8. sep 2020 o 09:10

Djokoviča diskvalifikovali po tom, čo loptičkou trafil rozhodkyňu.

NEW YORK. Čiarová rozhodkyňa Laura Clarková z amerického štátu Kentucky sa po zásahu loptičkou z rakety Novaka Djokoviča z minúty na minúty stala jednou z najznámejších osôb vo svete tenisu.

Zároveň sa stala terčom hnevu fanúšikov Srba, ktorý bol podľa mnohých kontroverzne vylúčený z US Open, keďže dotyčnú ženu za svojím chrbtom nevidel a v jeho konaní nebol úmysel.

Našli sa aj takí, ktorí čiarovej rozhodkyni želajú na sociálnych sieťach smrť.

Podľa britského denníka Daily Mail sa našli šialenci, ktorí pri k fotografii venovanej pamiatke jej mŕtveho syna na instagrame napísali: "Žiadne obavy, čoskoro budete opäť spolu."

Djokovič tieto aktivity na sociálnych sieťach ostro odsúdil.

"Berte, prosím, na vedomie, že čiarová rozhodkyňa, ktorú som včera v noci zasiahol do krku, tiež potrebuje podporu našej komunity. Neurobila vôbec nič zlé," napísal 33-ročný Srb na sociálnych sieťach.

"Žiadam vás, aby ste ju v tomto období podporovali a aby ste k nej boli láskaví,“ dodal zverenec Gorana Ivaniševiča a Mariána Vajdu.

Djokovič mal pred osemfinálovým súbojom na US Open s Carrenom Bustom v tomto roku vo dvojhre stopercentnú bilanciu 26-0.

K vylúčeniu z turnaja mu organizátori pribalili aj pokutu 10-tisíc USD a vzali mu "prize money" za postup do osemfinále, teda 250-tisíc USD.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»US Open»Čiarovej rozhodkyni sa vyhrážajú smrťou, Djokovič sa jej zastal