Na turnaji v Zadare sú ďalší nakazení. Djokovič sa zatiaľ nenechal otestovať

Novak Djokovič na Adria Tour 2020 v Zadare.
Novak Djokovič na Adria Tour 2020 v Zadare. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|22. jún 2020 o 10:24

Nakazený je ďalší hráč a dvaja tréneri.

BRATISLAVA. Priznanie bulharského tenistu Grigora Dimitrova, že je nakazený novým koronavírusom, už v nedeľu večer obletelo svet.

V pondelok ráno však organizátori druhého dielu exhibičnej série Adria Tour v chorvátskom Zadare priznali, že pozitívny test na COVID-19 mali ďalší traja účastníci turnaja.

Čorič hral s Dimitrovom

Na základe týchto zistení zrušili finále antukového podujatia, kde mali ešte v nedeľu proti sebe nastúpiť svetová jednotka Srb Novak Djokovič a Rus Andrej Rubľov.

Šéf odboru civilnej ochrany v Zadarskej župe Šime Vickovič síce nešpecifikoval, o koho ide, ale televízny kanál N1 bol ústretovejší.

V infikovanej trojici sa údajne nachádzajú aj chorvátsky tenista Borna Čorič, ktorý predtým v Zadare vyradil práve Dimitrova /4:1, 4:1/. Informuje o tom aj portál denníka Blic.

Podľa srbského športového denníka zurnal.rs mali okrem Čoriča pozitívne testy aj Dimitrovov kouč Christian Groh a Djokovičov kondičný tréner Marko Paniki.

Djokovičov hlavný tréner Marián Vajda zo Slovenska sa na exhibícii nezúčastnil, keďže si bol ako divák pozrieť zápasy na turnaji Bratislava Open.

Tridsiaty tretí hráč svetového rebríčka Čorič informáciu oznámil prostredníctvom Twitteru:

"Chcem vás informovať, že som pozitívny na Covid-19. Prosím, každý, kto bol so mnou v kontakte za posledných pár dní, dajte sa otestovať!" Čorič uviedol, že sa cíti dobre a že nemá príznaky ochorenia. Informovala agentúra dpa.

Djokovič sa odmietol otestovať

V tejto súvislosti je zaujímavá informácia, že Novak Djokovič sa odmietol otestovať priamo v Zadare a odcestoval domov do Belehradu.

"Necítil žiadne príznaky, preto v súlade s odporúčaniami chorvátskych zdravotníkov sa rozhodol vrátiť do Belehradu. S príšlušnými odborníkmi sa spojí až v Srbsku," uvádza Blic.

Väčšina účastníkov zadarského turnaja strávila noc z nedele na pondelok na parkovisku pred Inštitútom verejného zdravia v Zadare, kde ich testoval na koronavírus hlavný epidemiológ Zadarskej župy Alan Medič.

Medzi testovanými nechýbal Nemec Alexander Zverev či Chorváti Borna Čorič a Marin Čilič, a rovnako ich krajanka Dona Vekičová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Na turnaji v Zadare sú ďalší nakazení. Djokovič sa zatiaľ nenechal otestovať