Djokovič možno nebude reprezentovať v Davis Cupe

SITA|8. feb 2012 o 16:48

Djokovič potvrdil, že medzi jeho priority v tejto sezóne popri OH v Londýne patrí parížske Roland Garros.

BELEHRAD. Líder svetového rebríčka ATP tenistov vo dvojhre Novak Djokovič v stredu povedal, že v tejto sezóne pre nabitý program možno vôbec nenastúpi za Srbsko v Davisovom pohári reprezentačných družstiev mužov. Informáciu priniesla agentúra Beta.

"Mrzí ma, že nebudem hrať tento týždeň v Niši v osemfinálovom 1. kole svetovej skupiny Davis Cupu proti Švédom. Celkovo však nemôžem sľúbiť, že v tejto súťaži tento rok nastúpim," uviedol zverenec Mariána Vajdu Djokovič, čerstvo držiteľ výročného ocenenia Laureus Award, teda športového Oscara.

Srbi na čele s Djokovičom získali "šalátovú misu" v roku 2010.

Už päťnásobný šampión na úrovni veľkej štvorky Djokovič po návrate do Srbska potvrdil, že medzi jeho priority v tejto sezóne popri OH v Londýne patrí parížske Roland Garros z dôvodu možného uzavretia tzv. kariérneho Grand Slamu.

Dvadsaťštyriročný "Nole" predbežne neprisľúbil obhájiť titul na belehradskom antukovom turnaji ATP World Tour 250 Serbia Open: "Som síce na zozname uchádzačov, ale bude náročné zladiť si to. Ak by som napokon naozaj mal na tomto podujatí štartovať, musel by som pristúpiť k radikálnym úpravám programu. Ešte to prekonzultujem s mojím realizačným tímom."

Turnaj ATP World Tour 250 Serbia Open sa má v Belehrade konať na prelome apríla a mája.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Djokovič možno nebude reprezentovať v Davis Cupe