Djokovič a Nadal sa stretli na exhibícii v Thajsku, zarobili milióny

Obaja tenisti sa prezentovali v Thajsku v tradičných hodvábnych odevoch.
Obaja tenisti sa prezentovali v Thajsku v tradičných hodvábnych odevoch. (Autor: SITA/AP)
SITA|2. okt 2015 o 18:25

Zápas medzi nimi mal jasný priebeh, ale o výsledok išlo až v druhom rade. Exhibičný súboj medzi Novákom Djokovičom a Rafaelom Nadalom v thajskom Bangkoku mal aj politický motív.

BANGKOK. Srbský tenista Novak Djokovič si počínal ako svetová jednotka aj v piatkovom exhibičnom súboji proti Rafaelovi Nadalovi v Bangkoku. Svojho veľkého španielskeho rivala zdolal za 57 minút 6:4, 6:2.

Opäť potvrdil, že v tomto roku je takmer nezdolateľný.

Aj v exhibícii ukázal Novak Djokovič svoju kvalitu.

Záverečné hry zápasu.

O výsledok však išlo až v druhom rade. Exhibícia pod názvom Späť do Thajska mala aj politický motív. V rámci jej prezentovania pred svetom mala poslúžiť na zvýšenie dôveryhodnosti krajiny po augustovom bombovom útoku, pri ktorom prišlo o život dvadsať ľudí a ďalších stodvadsať zostalo zranených.

djoko_nadal_res.jpg

Novak Djokovič s Rafaelom Nadalom navštívili aj miesto bombardovania. FOTO - TASR/AP.

Thajská tenisová asociácia uviedla, že hráči dostali za účasť v Bangkoku spolu 150 miliónov bahtov, v prepočte 4,1 mil. USD. Obaja prominentní účastníci exhibície na štadióne Huamark pre 5700 divákov museli pristúpiť na požiadavky organizátorov týkajúce sa oblečenia.

Tenisti sa predstavili v tradičných hodvábnych bundách vo farbách predstavujúcich rešpekt k monarchii. Djokovič mal žltú na počesť thajského kráľa a Nadal modrú vyjadrujúcu rešpekt ku kráľovnej.

djoko1_res.jpg

nadal1_res.jpg

Obaja tenisti položili na pamiatku obetí vence. FOTO - SITA, TASR.

V tomto formálnom odeve hráči navštívili aj kráľovský Grand Palace, kde sa stretli s vodcom junty, Prayuthom Chan-o-chom, ktorý v máji 2014 viedol štátny prevrat a sám sa ustanovil do funkcie predsedu vlády.

Novak Djokovič a Rafael Nadal si uctili obete tragédie.

Djokovič aj Nadal sa v rámci svojho predexhibičného programu ukázali vo svätyni Erawan, kde položili vence obetiam augustového bombového útoku.

Fotografie z tejto akcie vznikli za prísnych bezpečnostných opatrení a v silnom daždi.

Exhibícia v Bangkoku:

Novak Djokovič (Srb.) - Rafael Nadal (Šp.) 6:4, 6:2

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Djokovič a Nadal sa stretli na exhibícii v Thajsku, zarobili milióny