Diváci zosmiešňovali tragédiu tímu Chapecoense, napodobňovali pád lietadla

Pri páde lietadla v novembri 2016 prišlo o život 71 ľudí, vrátane takmer celého futbalového tímu Chapecoense.
Pri páde lietadla v novembri 2016 prišlo o život 71 ľudí, vrátane takmer celého futbalového tímu Chapecoense. (Autor: TASR/AP)
TASR|3. feb 2018 o 11:09

Brazílsky klub žiada vylúčenie uruguajského Nacionalu Montevideo z juhoamerického Pohára osloboditeľov.

ASUNCIÓN. Brazílsky futbalový klub Chapecoense žiada vyradenie uruguajského Nacionalu Montevideo z juhoamerického Pohára osloboditeľov (Copa Libertadores). Dôvodom je správanie sa časti priaznivcov Nacionalu, ktorí si robili posmešky z pádu lietadla. Pred necelými dvoma rokmi pri leteckom nešťastí zahynuli takmer všetci členovia tímu Chapecoense.

Brazílsky klub sa so sťažnosťou obrátil na vedenie Juhoamerickej futbalovej konfederácie (CONMEBOL) a žiada aj odloženie stredajšieho vzájomného zápasu oboch tímov v prípade, že dovtedy nepadne v tejto veci rozhodnutie.

Podľa platných pravidiel je totiž klub zodpovedný za správanie svojich fanúšikov. CONMEBOL už predtým začal disciplinárne konanie proti Nacionalu vo veci "neprístojného správania sa fanúšikov, ktorý je útokom na ľudskú dôstojnosť". Nacional sa už brazílskemu klubu ospravedlnil.

Podľa vyhlásenia klubu sa im podarilo identifikovať dvoch fanúšikov, ktorým okamžite odobrali členstvo v klube.

Videozáznam brazílskej internetovej stránky Globoesporte zachytil dvoch fanúšikov Nacionalu, ktorí sa smiali a rukami napodobňovali pád lietadla.

Stalo sa tak minulú stredu počas duelu predkola Copa Libertadores, ktorý Nacional vyhral u súpera 1:0. Stredajšia odveta sa má odohrať v Montevideu.

Lietadlo s tímom Chapecoense havarovalo v novembri 2016 v Kolumbii. Pri nešťastí zahynulo 71 ľudí.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Diváci zosmiešňovali tragédiu tímu Chapecoense, napodobňovali pád lietadla