28.06.2021 | Osemfinále
28.06.2021 | Osemfinále
3 - 4 pp
(3:3, 0:0)
Pokutové kopy
4:5

Nechystám sa rezignovať, povedal tréner Francúzska po blamáži na EURO

Didier Deschamps.
Didier Deschamps. (Autor: TASR/AP)
SITA|30. jún 2021 o 11:50

Didier Deschamps má zmluvu do konca MS 2022 vo futbale.

BUKUREŠŤ, BRATISLAVA. Tréner Francúzska Didier Deschamps sa po nečakanej stopke od Švajčiarska v osemfinále na majstrovstvách Európy vo futbale nechystá abdikovať na svoju funkciu.

Zväzový prezident Noel Le Graet uviedol, že trénerovi majstrov sveta z roku 2018 predbežne nemôže garantovať pokračovanie vo funkcii, ale ani nechce šiť horúcou ihlou.

"V utorok o šiestej večer sme sa stretli a krátko sa rozprávali. Povedali sme si, že tomu necháme osem až desať dní a potom všetko ešte raz prediskutujeme v pokoji. Zatiaľ mám z neho pocit, že rezignovať nechce," informoval Noel Le Graet, cituje ho aj portál ORF.

Prezident FFF tvrdí, že nemá rád rozhodnutia s horúcou hlavou. Zväčša to nie je na prospech veci.

"Chystáme hĺbkovú analýzu. Budeme zvažovať jeho popularitu, ale aj vzťahy s hráčmi. Ak naozaj chce zostať pri kormidle reprezentácie, musí cítiť obrovskú motiváciu. Je to len desať zápasov ročne a v nich musí dostať z hráčov čo najviac. V tejto chvíli si myslím, že motivácia pokračovať mu nechýba," zamyslel sa Noel Le Graet.

Deschamps je vo funkcii od roku 2012 a zmluvu má až do majstrovstiev sveta 2022 v Katare. Kvalifikácia na MS 2022 sa v marci ešte len rozbehla.

Zverenci majstra sveta z roku 1998 v pondelok večer v osemfinále ME nečakane zlyhali v penaltovom rozstrele so Švajčiarmi, hoci 15 minút pred koncom riadneho hracieho času ešte viedli 3:1. Potom však dvakrát inkasovali a remízový stav nezmenilo ani predĺženie.

Viac o EURO 2020 / 2021

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Nechystám sa rezignovať, povedal tréner Francúzska po blamáži na EURO