28.06.2021 | Osemfinále
28.06.2021 | Osemfinále
3 - 4 pp
(3:3, 0:0)
Pokutové kopy
4:5

Po zápase rozhovory odmietol. Mbappé sa následne ospravedlnil fanúšikom

Francúzsky útočník Kylian Mbappé a brankár Švajčiarska Yann Sommer.
Francúzsky útočník Kylian Mbappé a brankár Švajčiarska Yann Sommer. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, SITA|29. jún 2021 o 10:25

Smoliar zápasu reagoval na prehru v osemfinále ME vo futbale (EURO 2020 / 2021).

BUKUREŠŤ, BRATISLAVA. Útočník Kylian Mbappé strelil v sezóne 2020/2021 najvyššej francúzskej súťaže 27 gólov a ďalších 15 pridal v pohárových zápasoch doma aj v Európe.

Na EURO 2020 však nestrelil žiadny gól a ako jediný zlyhal aj v penaltovom rozstrele v osemfinále proti Švajčiarsku.

Zatiaľ čo Francúzi ako úradujúci majstri sveta a finalisti uplynulého európskeho šampionátu predčasne cestujú domov, Švajčiari zlomili osemfinálové prekliatie na vrcholných podujatiach a v osmičke najlepších vyzvú Španielov.

"V tejto chvíli je pre mňa veľmi ťažké otočiť stránku a ísť ďalej. Veľmi som chcel pomôcť svojmu tímu, ale pomýli som sa a po penaltách sa cítim spustošený," kajal sa Kylian Mbappé na sociálnej sieti.

Stále iba 22-ročný útočník bol pred troma rokmi na MS v Rusku jedným z hlavných útočných pilierov Francúzska na ceste k titulu, šampionát v 12 mestách Európy ho však nezastihol v najlepšej forme.

"Dnes asi nezaspím. Stále myslím na to, ako som sklamal fanúšikov. Napriek tomu sa im chcem poďakovať za podporu a vieru v naše sily. Dôležité bude dostať sa z toho a vrátiť sa do deja silnejší. Som maximálne sklamaný, ale patrí sa pogratulovať Švajčiarom a zaželať im veľa šťastia v pokračovaní na šampionáte," dodal Mbappé vo svojej ospravedlňujúcej reakcii k fanúšikom.

Rozhovory pre médiá po zápase odmietol.

Francúzi inkasovali tri góly vo vyraďovacej časti na záverečnom turnaji ME prvýkrát od premiéry tohto podujatia v roku 1960. Vtedy prehrali s hráčmi bývalej Juhoslávie 4:5.

Švajčiari zase naposledy uspeli vo vyraďovacej časti na vrcholnom podujatí ešte na majstrovstvách sveta v roku 1938.

"Švajčiarsko prehralo všetky tri penaltové rozstrely v súťažnom zápase, ktoré absolvovalo pred postupom cez Francúzov," pripomenul oficiálny web UEFA.

Viac o EURO 2020 / 2021

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Po zápase rozhovory odmietol. Mbappé sa následne ospravedlnil fanúšikom