Detroit má šancu udržať Hossu aj Franzéna, tvrdí Holland

Marián Hossa
Marián Hossa (Autor: ap)
SITA|18. feb 2009 o 14:16

Generálny manažér tímu zámorskej hokejovej NHL Detroit Red Wings Ken Holland vidí veľkú šancu na predĺženie zmluvy s dvojicou kľúčových útočníkov Mariánom Hossom a Johanom Franzénom.

DETROIT.

Podpísanie oboch hráčov je pre vedenie "červených krídel" prioritou pred blížiacim sa záverom prestupového obdobia. Stať by sa tak mohlo aj na úkor poistenia služieb dua Mikael Samuelsson a Jiří Hudler, ktorým sa tiež po sezóne 2008/09 skončí kontrakt s Red Wings. "Myslím si, že sme už veľmi blízko k dohode, ešte k nej však nedošlo. Najbližšie plánujem stretnutie s agentom Mariána Hossu Ritchom Winterom. Rokovania o Franzénovom kontrakte nepokročili až tak ďaleko ako v prípade slovenského hokejistu. Keď budem mať podrobné informácie o požiadavkách oboch hráčov, sadnem si s majiteľom klubu a spolu rozhodneme, ako budeme postupovať ďalej," cituje Hollanda denník Detroit Free Press.

Podľa GM Detroitu je šanca udržať si oboch spomenutých hokejistov. "Máme hráčov rozdelených do viacerých kategórií. Musíme pozorne sledovať platový strop, aby sme sa neprerátali. Nesmieme zabudnúť ani na mladíkov," poznamenal Holland.

Jediným postom, s ktorým si tréner Babcock nemusí lámať hlavu, je brankárska pozícia. Chris Osgood ma neotrasiteľnú pozíciu jednotky a chrbát mu spoľahlivo kryje Ty Conklin. Z mladíkov, ktorí by mohli čoskoro dostať viac šancí v prvom tíme, sú k dispozícii útočníci Ville Leino a Darren Helm, či obrancovia Jonathan Ericsson a Jakub Kindl.

Nachádzate sa tu:
Domov