Depetris možno nastúpi za Slovensko už vo februári v Belgicku

David Depetris.
David Depetris. (Autor: TASR)
SITA|19. jan 2013 o 12:43

Bolo by to krásne, hovorí o prípadnom štarte za repre. Argentínsky útočník už onedlho zrejme dostane slovenské občianstvo.

BRATISLAVA. Pôvodom argentínsky útočník David Depetris možno bude k dispozícii trénerom futbalovej reprezentácie SR Stanislavovi Grigovi a Michalovi Hippovi už v stredu 6. februára na prípravný zápas proti Belgičanom v Bruggách.

"Bolo by to krásne," povedal 16-gólový kráľ strelcov jesennej časti Corgoň ligy 2012/2013 v drese AS Trenčín Depetris pre denník Šport.

Papiere sú už na Slovensku

"Hneď po príchode do Argentíny som išiel do Buenos Aires, aby som získal potrebné dokumenty. Teraz by už mali byť všetky papiere kompletne na Slovensku. Po návrate do Európy pôjdem určite do Bratislavy, aby som si overil, či je to naozaj všetko a nič nechýba. A potom už len budem čakať, kedy dostanem občianstvo. Je to pre mňa veľmi dôležité, budem nesmierne šťastný, keď budem môcť bojovať o miesto v slovenskej reprezentácii. Aj preto si chcem čo najrýchlejšie nájsť klub, aby som bol na očiach trénerov národného mužstva."

Depetris zatiaľ nemá nový angažmán po tom, ako sa mu k 31. decembru 2012 skončila platnosť zmluvy s Trenčínom.

"Verím, že to vyjde a čoskoro budem sedieť v lietadle smer Európa. Nerád by som v tejto fáze čokoľvek hovoril. Ani o kluboch, ani o krajinách. Rokovania sú dosť náročné, nebolo by férové teraz niečo prezrádzať."

K podsunutej špecifikácii v podobe Slavie Praha zakončovateľ zdôraznil: "Prepáčte, ale naozaj teraz nebudem takéto správy komentovať."

Guľa? Žilinu si zaslúžil

Dvadsaťštyriročný rodák zo San Jorge zaregistroval aj v Južnej Amerike informáciu o odchode kouča Adriána Guľu z Trenčína po skončení tohto súťažného ročníka.

"Čítal som o tom na internete. Pred Vianocami som sa ešte s trénerom Guľom rozprával, odvtedy som s ním nebol v kontakte. Ako však poznám Aďa, veľmi dobre si všetko premyslel. Nie je to človek, ktorý by robil unáhlené rozhodnutia. V Žiline mu prajem veľa šťastia. Myslím si, že vzhľadom na to, čo všetko pre Trenčín urobil a čo ešte urobí za šesť mesiacov, si takýto posun zaslúžil."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Depetris možno nastúpi za Slovensko už vo februári v Belgicku