Depetris čaká na občianstvo a strieľa góly v Turecku

David Depetris (vľavo).
David Depetris (vľavo). (Autor: TASR)
Pavol Spál|26. feb 2013 o 16:59

Bývalý útočník Trenčína pomáha Rizesporu dotiahnuť sa na čelo druhej tureckej ligy.

BRATISLAVA. Do druhej tureckej ligy vstúpil parádne. Päť zápasov, štyri góly. To je bilancia Davida Depetrisa v drese Rizesporu. Z toho dva góly dal bývalý útočník Trenčína víťazné.

"Nikto ma predtým v klube nepoznal. Vďaka gólom a výkonom si však získavam rešpekt. Som rád, že od začiatku napĺňam, že som bol dobrým nákupom," tvrdil Depetris.

Na jeseň búral v našej futbalovej lige rekordy, ale potom, čo sa mu v decembri 2012 skončila v Trenčíne zmluva, rozhodol sa odísť. „Druhá turecká liga je kvalitnejšia ako najvyššia súťaž na Slovensku. Futbal je v tejto krajine jasne číslom jedna,“ porovnáva.

Argentínčan Depetris podpísal v januári tri a polročnú zmluvu s tureckým druholigovým klubom Caykur Rizespor.

Turci ho získali zadarmo

Pre mnohých to bolo prekvapenie, lebo sa očakávalo, že posilní skôr tím z najvyššej súťaže. Bol voľným hráčom, takže Turci ho získali zadarmo.

„Som prekvapený. Je to zrejme skôr rozhodnutia agenta ako hráča. My ako klub sme mali lepšie ponuky. Mal možnosť sa rozhodnúť pre lepší klub. Čas ukáže, či spravil dobre,“ vravel nedávno generálny manažér Trenčína Róbert Rybníček.

O služby argentínskeho futbalistu mali záujem v Česku, Švajčiarsku, Grécku či Rumunsku. Rizesporu patrí momentálne v druhej najvyššej súťaži tretia priečka. Od lídra má štvorbodový odstup.

Chce reprezentovať Slovensko

Depetris po päťročnom angažmáne v Trenčíne túži reprezentovať Slovensko a vybavuje si občianstvo.

„Všetky podklady k žiadosti o občianstvo už sú na Slovensku. Zaslal som aj dokumenty, ktoré som zháňal v Argentíne a tak čakám,“ tvrdil Depetris.

V prvom kole tejto sezóny vytvoril Depetris historický rekord Corgoň ligy – v priebehu tridsaťjeden minút dal štyri góly. Argentínčan strelil na jeseň celkovo šestnásť gólov, čím prekonal Semeníka (1995) i Luhového (1997). Toľko gólov nestrelili na jeseň všetci hráči Trnavy či Banskej Bystrice dohromady. Depetris strelil v období 2005 – 2007 za argentínskeho druholigistu Atlético de Rafaela desať gólov.

Server transfermarkt odhaduje jeho cenu na päťstopäťdesiattisíc eur.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Depetris čaká na občianstvo a strieľa góly v Turecku