Lukostrelkyňa Baránková si vybojovala miestenku na Európske hry

Lukostrelba. Ilustračná snímka.
Lukostrelba. Ilustračná snímka. (Autor: TASR)
SITA|30. aug 2018 o 15:56

Mladá slovenská reprezentantka zdolala

LEGNICA. Šestnásťročná lukostrelkyňa Denisa Baránková vybojovala na majstrovstvách Európy v poľskej Legnici miestenku pre Slovensko na 2. Európske hry v Minsku v terčovej lukostreľbe v kategórii ženy.

V disciplíne olympijský luk zdolala členka Národného športového centra (NŠC) Baránková v 1. kole Sigridur Sigurdardottirovú z Islandu 6:0.

V ďalšom kole ju čakala Španielka Nerea Lopezová Sanchisová, nad ktorou zvíťazila až po rozstrele (6:5, 9:8). V súboji o postup do osemfinále už nestačila na Nemku Elenu Richterovú (2:6).

16

rokov má talentovaná slovenská lukostrelkyňa Denisa Baránková.

Alexandra Longová mala po 27. mieste v kvalifikácii v prvom kole voľno. V 2. kole nestačila na Ukrajinku Veroniku Marčenkovú, ktorej podľahla 4:6.

Cez úvodné kolo neprešla Nikol Trnavská, so súťažou sa rozlúčila po prehre s Ukrajinkou Polinou Rodionovou (1:7).

V rovnakej disciplíne skončili svoje učinkovanie na ME všetci traja Slováci už v 1. kole.

Ondrej Franců nestačil v utorok na Rumuna Ghenadiho Iepuriho (2:6), Vladimír Hurban ml. vypadol s Luisom Goncalvesom z Portugalska po prehre 4:6 a Viliam Srdoš podľahol Švajčiarovi Florianovi Faberovi 1:7.

Slovenskí reprezentanti sa predstavili aj v súťažiach družstiev. V disciplíne kladkový luk sa mužom podarilo prejsť cez 1. kolo po víťazstve nad Luxemburskom (233:230). V osemfinále im až po rozstrele vystavili stopku Francúzi (231:231, 28:29).

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Lukostrelkyňa Baránková si vybojovala miestenku na Európske hry