Vavro je definitívne hráčom Lazia Rím, podpísal dlhodobú zmluvu

Denis Vavro.
Denis Vavro. (Autor: SITA/Martin Havran)
TASR|5. júl 2019 o 07:34

Slovenský obranca úspešne absolvoval lekársku prehliadku.

RÍM. Slovenský futbalový reprezentant Denis Vavro skompletizoval svoj prestup z FC Kodaň do Lazia Rím.

Po úspešnom absolvovaní lekárskej prehliadky podpísal s účastníkom Serie A päťročný kontrakt. Informovala o tom oficiálna webstránka talianskeho klubu.

Vedenie dánskeho majstra sa už predtým dohodlo s Laziom na podmienkach prestupu 23-ročného stopéra.

Podľa talianskych médií mala byť prestupová čiastka pôvodne na úrovni 12,5 milióna eur, no vedenie Lazia ju dokázalo znížiť na 10 miliónov, plus ďalších 1,5 milióna eur pôjde do Kodane v podobe bonusov.

Chce ísť po stopách Škriniara

"Cítim sa výborne. Je to pre mňa česť prestúpiť do takého veľkého klubu. Tie pocity sú neopísateľné," uviedol Vavro v rozhovore pre webstránku Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

O bývalého hráča MSK Žilina sa zaujímali aj anglické kluby West Ham a Watford, no napokon zakotvil v Laziu.

To skončilo v uplynulej sezóne Serie A na ôsmom mieste a vyhralo Taliansky pohár, čím si zabezpečilo účasť v skupinovej fáze Európskej ligy UEFA 2019/2020.

"Veľmi sa mi páči taliansky štýl futbalu a ešte pred prestupom som hovoril, že by som chcel ísť po stopách 'Škrinku' (Milana Škriniara, pozn. red.) a tak sa aj stalo a splnilo sa mi to. Čo sa týka ponúk, bolo ich viac, Anglicko, iné kluby z Talianska, ale aj z Belgicka.

Veľkú úlohu pri prestupe zohrala rodina, priateľka. Veľa som sa o tom rozprával s chalanmi z reprezentácie, ktorí v Taliansku hrávajú," prezradil Vavro, ktorý má na konte päť štartov a jeden presný zásah v reprezentačnom A-tíme.

Cieľom je základná zostava

So Škriniarom tak vytvorí v národnom mužstve legionársku dvojicu z Talianska. "Vnímam to super, keďže budeme hrať tú istú súťaž a nastúpime teda aj proti sebe a budú z nás rivali. Ale myslím si, že to nebude žiaden problém," poznamenal Vavro, ktorý má v rímskom klube jasné ambície.

"Určite sa budem chcieť prebojovať do základnej zostavy a pomôcť potom mužstvu k trofejám. Či nemám trochu obavy? Veru sú, ale mám takú povahu, že sa nevzdávam a budem tvrdo pracovať, aby som dosiahol svoje ciele."

Vavro má na konte päť štartov a jeden presný zásah v reprezentačnom A-tíme. Do Kodane prišiel v roku 2017 zo Žiliny, za dánsky klub odohral 61 zápasov (1 gól).

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Vavro je definitívne hráčom Lazia Rím, podpísal dlhodobú zmluvu