Demitra vyrovnal v KHL rekord v play off

TASR|9. mar 2011 o 10:49

Vo štvrťfinále play off proti bieloruskému Dinamu Minsk sa Pavol Demitra presadil vo všetkých siedmich stretnutiach a nazbieral 10 bodov (1+9).

JAROSLAVĽ. Slovenskému hokejistovi Pavlovi Demitrovi z Lokomotivu Jaroslavľ sa v play off KHL podarilo vyrovnať rekord. V prvom zápase semifinále Západnej konferencie sa totiž bodovo presadil v ôsmom zápase za sebou. Pred ním sa to podarilo v roku 2001 Jevgenijovi Koreškovovi (10 bodov), v roku 2005 Pavlovi Dacjukovi (10) a v roku 2006 Alexejovi Morozovovi (16).

Pavla Demitra, ktorý v KHL v tejto sezóne debutuje, zastihol začiatok roka vo veľkej pohode. V končiacej sa základnej časti dosiahol dva hetriky, prvý 15. januára pri víťazstve 4:2 v Magnitogorsku a druhý 19. januára proti Chabarovsku na domácom ľade.

Vo štvrťfinále play off proti bieloruskému Dinamu Minsk sa bodovo presadil vo všetkých siedmich stretnutiach a nazbieral 10 bodov (1+9). Túto svoju bilanciu neprerušil ani v súboji s Dinamom Riga a pri víťazstve 4:2 si na svoje konto pripísal už 11 bod, keď sa prihrávkou Alexandrovi Galimovovi podieľal na vedúcom góle.

Ak sa slovenskému útočníkovi podarí v štvrtkovom zápase na domácom ľade proti Dinamu Riga získať jediný bod, vytvorí nové maximum. Pavol Demitra je v súčasnosti na druhom mieste v produktivite v play-off o dva body za svojim spoluhráčom Josefom Vašíčkom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Demitra vyrovnal v KHL rekord v play off