Demitra piatym najproduktívnejším hráčom KHL

Pavol Demitra.
Pavol Demitra. (Autor: FOTOARCHÍV SME - VLADIMÍR ŠIMÍČEK)
SITA|21. feb 2011 o 14:44

Pavol Demitra nazbieral v základnej časti KHL 61 kanadských bodov a v hodnotení produktivity skončil na piatom mieste. V lige je aj druhým najlepším nahrávačom.

MOSKVA. Desiatimi súbojmi sa v nedeľu skončila základná časť 3. ročníka Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) a už v stredu 23. februára sa začne jej vyraďovacia časť. Suverénnym víťazom dlhodobej časti sa stal tím Avangard Omsk, ktorý nazbieral 118 bodov.

Stobodovú hranicu pokorili aj Salavat Julajev Ufa (109), Lokomotiv Jaroslavľ (108 bodov), AK Bars Kazaň (105) a Metallurg Magnitogorsk (100). V play-off sa tradične predstaví šestnásť tímov, pre sedem klubov sa sezóna v nedeľu skončila.

Zo slovenských hokejistov sa v základnej časti najviac darilo útočníkovi Lokomotivu Jaroslavľ Pavlovi Demitrovi, ktorý v poradí produktivity obsadil piate miesto so ziskom 61 kanadských bodov za 18 presných zásahov a 43 gólových prihrávok.

Suverénnym víťazom sa stal Alexander Radulov z Ufy, ktorého bilancia v kanadskom bodovaní sa zastavila na osemdesiatich bodoch (20+60). Demitra v počte asistencií dokonca obsadil druhé miesto práve za A. Radulovom.

Medzi obrancami skončil na 10. priečke Peter Podhradský z Dinama Minsk, autor ôsmich presných zásahov a 21 asistencií. Najproduktívnejším bekom sa stal Čech Karel Rachůnek z Lokomotivu Jaroslavľ (11+35).

Medzi brankármi mal najvyššiu percentuálnu úspešnosť zásahov Vitalij Jeremejev z Barysu Astana (92,7%), Slovák Rastislav Staňa obsadil v hodnotení tohto ukazovateľa 15. priečku (91,7%). Najviac shutoutov si pripísal český brankár Dominik Hašek zo Spartaka Moskva, ktorý neinkasoval celkovo v siedmich zápasoch.

Najviac gólov dosiahli hokejisti Ufy (210), najmenej Novokuzneck (105). Najlepšiu obranu mal Omsk (120 inkasovaných gólov), najhoršou disponoval opäť Novokuzneck (186). Práve Metallurg Novokuzneck získal najmenej bodov zo všetkých tímov (41) a dosiahol iba jednociferný počet víťazstiev v riadnom hracom čase (8).

Dvojice osemfinálových sérií play-off KHL - štvrťfinále konferencií (hrá sa na štyri víťazstvá):

Západná konferencia (prvé zápasy 23. februára):

Lokomotiv Jaroslavľ (1.) - Dinamo Minsk (8.)

OHK Dinamo Moskva (2.) - Dinamo Riga (7.)

SKA Petrohrad (3.) - Spartak Moskva (6.)

Atlant Mytišči (4.) - Severstaľ Čerepovec (5.)

Východná konferencia (prvé zápasy 24. februára):

Avangard Omsk (1.) - Neftechimik Nižnekamsk (8.)

AK Bars Kazaň (2.) - Barys Astana (7.)

Salavat Julajev Ufa (3.) - Sibir Novosibirsk (6.)

Metallurg Magnitogorsk (4.) - Jugra Chanty-Mansijsk (5.)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Demitra piatym najproduktívnejším hráčom KHL