Na koho mieril? Angličan ukázal prostredník, mohol by čeliť trestu

Dele Alli (vľavo) bol frustrovaný výbornou obranou Slovákov.
Dele Alli (vľavo) bol frustrovaný výbornou obranou Slovákov. (Autor: TASR/AP)
Zoran Boškovič|5. sep 2017 o 09:21

Dele Alli ukázal prostredník smerom na rozhodcu Clémenta Turpina. Hráč sa bráni, že to bol žart.

BRATISLAVA. Mladý anglický stredopoliar Dele Alli riskuje disciplinárne konanie Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) po tom, čo kamery zachytili ako ukazuje prostredník smerom na francúzskeho rozhodcu Clémenta Turpina v kvalifikačnom zápase o postup na MS proti Slovensku.

Anglicko v ňom v pondelok zdolalo Slovákov 2:1 a výrazne si priblížilo účasť na majstrovstvách sveta 2018 v Rusku. Stredopoliar Tottenhamu Alli bol viditeľne frustrovaný po tom, čo francúzsky rozhodca nepískal po zákroku Martina Škrtela naňho na hranici pokutového územia.

"Nevidel som to, no viem o tom. Dele mi vysvetlil tento incident, no neviem, či je to stopercentná pravda," povedal po zápase tréner Anglicka Gareth Southgate.

Gesto mal ukazovať spoluhráčovi

Na sociálnych sieťach Alliho incident rozprúdil diskusiu. Fanúšikovia na twitteri i facebooku sa pýtali, komu prostredník ukázal.

Alli sa preto vyjadril prostredníctvom twitteru: "Len pre upresnenie. Prostredník bol žart medzi mnou a mojím dobrým priateľom Kylom Walkerom. Nechcel som nikoho uraziť."

Pozrite si, ako Slovensko podľahlo Anglicku v slávnom Wembley: fotogaléria

5.9.2017

Ak však FIFA rozhodne, že Alli mieril prostredníkom na rozhodcu Turpina, mohla by rozhodnúť rovnako ako v prípade Lionela Messiho. Toho po marcovom kvalifikačnom zápase Argentíny proti Čile potrestali štvorzápasovým dištancom a pokutovou približne 9-tisíc eur za to, že nadával rozhodcovi.

"Kyle a Dele spolu žartovali. Títo dvaja majú zvláštny druh komunikácie," ubezpečoval tréner Southgate.

Ak to rozhodca videl, Alli môže mať problémy

"Stalo sa to, každý to videl. Keď to videl aj rozhodca, Alli môže mať skutočný problém," reagoval na incident bývalý obranca Arsenalu Lee Dixon v ITV.

Jeho slová potvrdila aj legenda Manchestru United Ryan Giggs, ktorý vyhlásil, že Dele Alliho má rád, no uvedomuje si, že 21-ročný mladík rád hrá na hrane.

"Veľkú zásluhu na tomto incidente mala jeho frustrácia, pretože nedostával dostatok prihrávok od svojich spoluhráčov," hovoril Giggs.

Bývalý útočník Crystal Palace a Arsenalu Ian Wright dodal, že Alli sa podobného správania musí pred budúcoročným svetovým šampionátom v Rusku vyvarovať.

"Prišiel do šatne a musel si povedať: 'Načo som niečo také robil?' Niekto mu musí dohovoriť, lebo keď sa to stane na turnaji, môže za to zaplatiť," zakončil Wright.

Na twitteri fanúšikovia žartovali a Alliho frustráciu pripisovali Martinovi Škrtelovi. Ten spolu s Jánom Ďuricom väčšinu zápasu znepríjemňovali život anglickým ofenzívnym hráčom tvrdými zákrokmi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Na koho mieril? Angličan ukázal prostredník, mohol by čeliť trestu