Debutant Ďaloga: MS sú pre mňa veľká vec

Marek Ďaloga
Marek Ďaloga (Autor: TASR)
SITA|29. apr 2013 o 16:57

Marek Ďaloga nemal istotu nominácie do poslednej chvíle.

BRATISLAVA 29. apríla (SITA) - Hokejový obranca Marek Ďaloga sa teší na debut na majstrovstvách sveta. V záverečnej nominácii Slovenska na šampionát vo Švédsku a Fínsku (3. - 19. mája) sa jeho meno objavilo medzi osmičkou zadákov.

Dvadsaťštyriročný hráč českých Pardubíc si miestenku vypýtal výkonmi v prípravnom období.

"Pre mňa je to veľká vec. Veľmi sa teším, že ma tréner zobral na šampionát. Keď som už dostal šancu, chcem potvrdiť výkonnosť. Verím, že sa mi to podarí," uviedol Marek Ďaloga.

Odchovanec Zvolena nemal istotu nominácie do poslednej chvíle. Definitívu sa dozvedel až po minulotýždňovom prípravnom turnaji Slovakia Cup v Bratislave a súbojoch s Bieloruskom a Nórskom.

"Cítil som, že to bolo trochu iné. Veľmi som sa však nestresoval. Pre mňa bolo dobré, že som mohol byť už v príprave a hrať prípravné duely. Zápasy na medzinárodnom ľade sú iné ako naše v Pardubiciach. Nechcem teraz sklamať dôveru trénera. Ak sa mi to podarí, budem spokojný," povedal Ďaloga.

Účastník majstrovstiev sveta do 18 i do 20 rokov si chce na severe Európy vylepšiť chuť z klubovej sezóny v Pardubiciach. Vlaňajší český majster stroskotal tentoraz už v predkole play-off. V reprezentačnom tíme Slovenska si pochvaľuje atmosféru.

"So všetkými hráčmi si dobre rozumiem. Mnohých poznám z mládežníckych tímov, s Martinom Bartekom som hral celý rok v Pardubiciach, takže s ním asi najlepšie vychádzam," uviedol Marek Ďaloga, ktorý v klube českého extraligistu pravdepodobne za štart na majstrovstvách sveta bude musieť niečo prihodiť do klubovej pokladnice.

Vo Fínsku už v roku 2007 hral na svetovom šampionáte "osemnásťročných". Slovenský tím vtedy skončil na 5. mieste. "Mám na to príjemné spomienky. A viem, že na severe Európy sa zrodili aj najväčšie úspechy slovenského hokeja," dodal Marek Ďaloga.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Debutant Ďaloga: MS sú pre mňa veľká vec