Obrovská strata pre Čechov, talentovaný obranca na MS dohral

Český obranca David Jiříček sa zranil na MS 20 v hokeji 2022.
Český obranca David Jiříček sa zranil na MS 20 v hokeji 2022. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|27. dec 2021 o 23:48

Jiříček si poranil väzy v ľavom kolene.

EDMONTON. Zámorský expert televízie TSN Bob McKenzie ho zaradil medzi desať najväčších talentov MS 20 v hokeji 2022. V rebríčku mu patrilo siedme miesto, pričom vyššie postaveným obrancom bol len šiesty Slovák Šimon Nemec. 

Pre Čecha Davida Jiříčka sa však šampionát, ktorý mu mohol pootvoriť dvere do zámorskej NHL, skončil ešte skôr ako poriadne začal. 

V úvodnom zápase českého národného tímu proti Kanade (3:6) si poranil väzy v ľavom kolene. Stalo sa mu to v 28. minúte, keď sa v strednom pásme nešťastne zrazil kolenami s kanadským útočníkom Willom Cuylleom. 

"David Jiříček má väzové poranenia v oblasti ľavého kolena a do majstrovstiev sveta juniorov v Kanade už, bohužiaľ, nezasiahne. 

Včerajšia predbežná diagnóza reprezentačného lekára Jaroslava Budína bola potvrdená dnešnou magnetickou rezonanciou," uviedol tlačový hovorca českej dvadsiatky Ondřej Kalát, cituje ho portál idnes.cz. 

"Zajtra odletí späť do Českej republiky. Dostal kompletné výsledky magnetickej rezonancie a odovzdá ich svojmu klubovému lekárovi, ktorý následne rozhodne o ďalšom postupe," dodal Kalát.

MS v hokeji do 20 rokov 2022

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Obrovská strata pre Čechov, talentovaný obranca na MS dohral