Davenportová vo februári členkou amerického tímu

SITA|18. dec 2007 o 19:54

NEW YORK 18. decembra (SITA) - Lindsay Davenportová bude v dňoch 2. - 3. februára v zápase štvrťfinálového 1. kola svetovej skupiny Pohára federácie 2008 tenisových reprezentačných družstiev žien proti ...

NEW YORK 18. decembra (SITA) - Lindsay Davenportová bude v dňoch 2. - 3. februára v zápase štvrťfinálového 1. kola svetovej skupiny Pohára federácie 2008 tenisových reprezentačných družstiev žien proti Nemecku v La Jolle pri kalifornskom San Diegu na tvrdom povrchu vonku členkou amerického tímu. Deň po potvrdení Ziny Garrisonovej vo funkcii kapitánky a paralelnom avizovaní prevzatia tejto funkcie od roku 2009 terajšou trénerkou výberu USA Mary Joe Fernándezovou to na svojej internetovej stránke oznámila Americká tenisová asociácia USTA.

Bývalá svetová singlová i deblová jednotka Davenportová na jeseň zvládla veľkolepé nadviazanie na svoju úspešnú kariéru napokon len dočasne prerušenú tehotenstvom. Desiateho júna 2007 v manželstve s investičným bankárom Jonom Leachom porodila synčeka Jaggera. Tridsaťjedenročná držiteľka troch grandslamových titlov vo dvojhre a olympijská víťazka z Atlanty 1996 odvtedy v oficiálnych zápasoch zaznamenala bilanciu 13-1 a získala primáty na indnézskom ostrove Bali, kde vo finále zdolala Slovenku Danielu Hantuchovú, a v kanadskom Québecu. Držiteľka 53 singlových titulov v novembri predznamenala, že zrejme vynechá parížske vrcholné podujatie Roland Garros 2008, aby sa dôkladne mohla pripraviť na OH v Pekingu. Práve pokus o opätovný úspech na najväčšom športovom sviatku planéty označila rodáčka z Palos Verdes za jednu z hlavných motivácií pri návrate na dvorce.

Davenportová v Pohári federácie v rokoch 1992 - 2005 vybojovala 31 triumfov a inkasovala len 2 prehry, pričom vo štvorhre má dokonalú bilanciu 6-0. Podieľala sa na zisku troch trofejí a naposledy v PF podľahla v roku 1994. Američanky s ňou v kádri majú výkaz 16-3.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Billie Jean King Cup»Davenportová vo februári členkou amerického tímu