Davenportová je pre Serenu Williamsovú vzorom

SITA|13. jan 2008 o 11:05

MELBOURNE 13. januára (SITA, AFP) - Tenistky Serena Williamsová a Maria Šarapovová pred pondelňajším štartom úvodného grandslamového podujatia sezóny - Australian Open nešetrili slovami chváli na adresu ...

MELBOURNE 13. januára (SITA, AFP) - Tenistky Serena Williamsová a Maria Šarapovová pred pondelňajším štartom úvodného grandslamového podujatia sezóny - Australian Open nešetrili slovami chváli na adresu americkej tenistky Lindsay Davenportovej, ktorú obe označili za vzor pre mladé hráčky. Tridsaťjedenročná bývalá líderka ženského tenisového rebríčka, ktorá na Australian Open triumfovala v roku 2000 sa na dvorce vrátila v septembri minulého roka po 11-mesačnej prestávke, ktorej príčinou bolo tehotenstvo a následný pôrod syna Jaggera. Od svojho návratu na profiokruhy vyhrala Davenportová 18 z 19 zápasov a na svoje konto si pripísala víťazstvo na 3 zo 4 turnajov, na ktorých štartovala. "Nemám slov, pretože vyzerá lepšie ako ja a to má iba sedem mesiacov od pôrodu. Som presvedčená, že keby som ja bola na jej mieste, pravdepodobne by som ešte stále ležala v nemocnici. Lindsay je mojím vzorom. To, ako sa dokázala vrátiť späť, je neuveriteľné," zložila Davenportovej poklonu obhajkyňa víťazstva Serena Williamsová. Nenasadená Davenportová by sa v druhom kole turnaja mohla stretnúť s nasadenou päťkou Mariou Šarapovovou. "Myslím, že je rodenou šampiónkou. V tom, čo robí, je skutočne dobrá, som presvedčená, že bude opäť hrať na veľmi vysokej úrovni," povedala 20-ročná Ruska.

V prvom kole sa Davenportová stretne s Taliankou Sarou Erraniovou. V prípade svojho víťazstva si zmeria sily so Šarapovovou. "Odkedy sa vrátila, nevidela som Lindsay hrať, ale podáva dobré výkony. Maria je taktiež veľmi kvalitná hráčka. Ak budú proti sebe hrať, bude to výborný zápas, ktorý bude stáť za to," povedala mladšia zo sestier Williamsových.


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davenportová je pre Serenu Williamsovú vzorom