Dave King novým trénerom Avangardu Omsk

SITA|17. sep 2008 o 13:28

OMSK 17. septembra (SITA) - Generálny manažér klubu Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Avangard Omsk Anatolij Bardin by mal zajtra podpísať zmluvu s novým trénerom. Podľa ruského denníka Sport sevodňa ...

OMSK 17. septembra (SITA) - Generálny manažér klubu Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Avangard Omsk Anatolij Bardin by mal zajtra podpísať zmluvu s novým trénerom. Podľa ruského denníka Sport sevodňa ním bude Kanaďan Dave King. Slabý štart Avangardu stál v utorok stoličku hlavného trénera mužstva Sergeja Gersonského. Káder okolo najväčšej hviezdy KHL Jaromíra Jágra dokázal z prvých šiestich zápasov sezóny zvíťaziť len v dvoch. Klub z Omska následne viedol rokovania s iným Kanaďanom Bobom Hartleyom, ale jeho vysoké finančné požiadavky a nesúhlas hráčov, ktorým sa nepáčili jeho autoritatívne trénerské metódy, prinútili vedenie klubu nájsť kompromisného kandidáta.

Šesťdesiatročný King pracoval v osemdesiatich rokoch ako tréner pri kanadských reprezentačných tímoch. V roku 1982 získal s kanadskými juniormi zlatú medailu na majstrovstvách sveta. Seniorský reprezentačný tím krajiny javorového listu viedol na troch olympijských hrách (1984, 1988 a 1992) a piatich svetových šampionátoch. V svojej trénerskej kariére pokračoval v NHL v kluboch Calgary Flames (1992 - 1995), Montreal Canadiens (ako asistent trénera 1997 - 1999) a Columbus Blue Jackets (2000 -2003). Od roku 2006 postupne pôsobil ako hlavný tréner v Metallurgu Magnitogorsk, Malmö Redhawks a Adler Manheim.


Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Dave King novým trénerom Avangardu Omsk