22.05.2021 | Skupina A
22.05.2021 | Sk. A
4 - 3
(0:0, 3:2, 1:1)

Dánsko - Švédsko: ONLINE z MS v hokeji 2021

Dánsko vs. Švédsko: ONLINE prenos z MS v hokeji 2021 dnes.
Dánsko vs. Švédsko: ONLINE prenos z MS v hokeji 2021 dnes. (Zdroj: Sportnet)
Sportnet|22. máj 2021 o 07:00 (aktualizované 22. máj 2021 o 11:08)

Sledovali ste s nami ONLINE prenos zo zápasu na MS v hokeji 2021: Dánsko - Švédsko.

RIGA. Dánsko dnes zdolalo Švédsko 4:3 na MS v hokeji 2021, ktoré hostí lotyšská Riga. Sledovali ste online prenos s nami dnes.

ONLINE PRENOS: Dánsko - Švédsko (LIVE z MS v hokeji 2021 dnes)

Majstrovstvá sveta Skupina A 2020/2021
22.05.2021 o 11:15
Dánsko
4:3
(0:0, 3:2, 1:1)
60' minúta
Ukončený
Švédsko
Prehľad
Góly a asistencie: 31. Nicklas Jensen (Jakobsen, Nicholas Jensen), 38. Nicklas Jensen (Boedker), 39. Kristensen (Nicklas Jensen, M. Lauridsen), 49. Nicklas Jensen (M. Lauridsen, Boedker) – 23. C. Klingberg, 36. Tömmernes (C. Klingberg), 51. C. Klingberg (Lundkvist). Rozhodca: Gofman, Sidorenko – Golyak, Šalagin.
Prenos
V tretej tretine padli dva góly. Dánsko zvýšilo svoje vedenie na 4:2 v 49. minúte, kedy sa presadil Nicklas Jensen. Švédi strelili kontaktný gól v 51. minúte z hokejky Klingberga, no to bolo čo sa týka gólov všetko. Dánsko hralo celý zápas veľmi zodpovedne, bojovne, obetavo a vybojovalo veľmi cenné víťazstvo nad hokejovou veľmocou. Po víťazstve Lotyšov nad Kanaďanmi je tu teda ďalšie veľké prekvapenie na šampionáte a to máme ešte len druhý hrací deň.
Koniec zápasu.
59:49
Olofsson opäť nahodil, puk letel vedľa žŕdky Dahma.
59:32
Dáni nedokázali zatiaľ vyhodiť puk, Švédi si prihrávajú, pálil teraz aj Olofsson, Dahm vyrážal.
59:05
Od modrej vypálil Tömmernes, puk letel vedľa brány, opäť pri ňom hráči Švédska.
58:38
Nahodený puk od modrej čiary bol zrazený do rohu klziska, Švédi znovu získavajú puk.
58:27
importantOddychový čas pre Švédsko.
58:27
Švédi získali útočné pásmo. Aabo Jensen to teraz dokázal vyhodiť cez všetky čiary, no je to zakázané uvoľnenie.
58:04
importantBrankár Viktor Fasth odchádza z brány, začína vabank Švédov.
57:50
Švédi s pukom na hokejkách v obrannom pásme, rozbiehajú novú útočnú akciu, Dáni vyčkávajú, čo súper vytvorí.
56:58
Lundkvist to šikovne prenechával k bližšej žŕdke Sörensenovi, ktorý však nestihol včas reagovať a puk získal dánsky hráč. Švédi pokračujú v aktivite, nič iné im už nezostáva.
56:11
Do útočného pásma krkolomne prechádzal Tömmernes, ušiel mu trošku puk z hokejky a jeho spoluhráči už vnikli do pásma. Je z toho teda ofsajd.
55:38
Lawrence Pilut miešal puk na modrej čiare, pozeral sa, či má nejakého spoluhráča pred bránkou a napokon to na Dahma poslal. Dánsky gólman pohotovo a pokojne vytiahol lapačku.
54:53
Kempe prihrávkou medzi kruhy našiel Klasa Dahlbecka, ktorý to vyskúšal strelou. Dahm situáciu videl a dokázal úspešne zakročiť.
54:14
Boedker to teraz urobil veľmi skúsene spoločne s Nicklasom Jensenom. Vzali puk na svoje hokejky, prešli s ním radšej do obranného pásma a posunuli dozadu na obrancov, aby kompletne mohli prestriedať.
53:24
Švédi opäť s pukom na hokejkách v pásme. Tentoraz Pilut nabíjal kolegovi z defenzívy Nygrenovi, ktorý to vypálil a dánski hráči dokázali zblokovať.
52:37
V útočnom pásme ostal mierne zabudnutý Sörensen, a tak Švédi nemohli pokračovať v hre, kým ich hráč nevyjde z pásma. Ofsajdu sa napokon vyhli.
52:02
Individuálnymi pohybmi sa prezentoval Adrian Kempe, prekorčuľoval poza bránu, prešiel k pravému kruhu a zakončoval z otočky. Dahm sa len obzrel za pukom, ktorý netrafil jeho a ani jeho bránu.
51:40
Tri korunky pokračujú v aktivite v útočnom pásme. Olofsson teraz z rohu klziska dával puk na modrú čiaru Lundkvistovi, ktorý zakončoval švihom. Strela bola odrazená na ochrannú sieť.
50:56
50:56
goalŠvédsko dalo gól!
Švédi sa jednoznačne nevzdávajú a strieľajú kontaktný gól. Dáni trochu zazmätkovali v defenzíve, puk uchmatol na ľavom kruhu Lundkvist, ktorý ho posunul medzi kruhy CARLOVI KLINGBERGOVI a ten presnou strelou znížil.
Asistencia: Nils Lundkvist.
50:06
importantDáni vyrazili do prečíslenia dvoch proti jednému. Po pravom krídle korčuľoval Nicolai Meyer, ktorý sa priblížil k bráne a zakončoval napokon sám. Fasth podržal svoj tím.
49:23
Švédi rozhodne musia hnať všetky sily do útoku, ak chcú ešte pomýšľať na bodový zisk. Teraz to skúšal strelou od modrej Lundkvist, triafal však mimo.
48:22
48:22
goalDánsko dalo gól!
Po včerajšom lotyšskom víťazstve nad Kanadou môže prísť ďalšie prekvapenie. Mužom tímu Dánska bol tentokrát znovu NICKLAS JENSEN, ktorý dostal puk tesne za ľavý kruh, namieril a perfektne vymietol tzv. pavučinu. Zavŕšil tak hetrik v tomto zápase.
Asistencie: Markus Lauridsen, Mikkel Boedker.
48:12
Dáni úspešne držia útočné pásmo, pohybujú sa, manévrujú a vytvárajú si strelecké pozície.
47:41
Nicklas Jensen to skúsil dvomi strelami. Prvú zlikvidoval Fasth a druhá trafila pred bránkou cloniaceho spoluhráča Alexandra Truea.
47:20
Dánsko získava presilovú hru. Dve minúty za podrazenie dostáva Pär Lindholm.
46:54
Lundkvist pokračoval cez stredné pásmo, Dáni však bránili a neostávala mu iná možnosť ako je iba nahodenie puku do tretiny popri mantineli.
46:16
46:16
Dáni sa čoraz viac neponáhľajú dopredu, sústredia sa najmä na defenzívu a nechávajú Švédov, aby boli tými, ktorí budú tvoriť hru.
45:11
importantDáni teraz pozabudli na Victora Olofssona, ktorý sa vysunul z ľavého krídla do samostatného úniku. Skúšal blafák ako ľavák na bekhend, Dahmov ľavý betón bol však včas položený na ľad.
44:48
Po pravom krídle sa vysunul Klingberg, ktorý dostal prihrávku do pohybu a skúsil to strelou z kruhu. Mieril však mimo.
43:58
Friberg sa zrazil v rohu klziska s Jesperom Aabo Jensenom. Vyzeralo to na prvý pohľad nepríjemne, obaja však rýchlo vstávajú z ľadu.
43:19
Mikkel Boedker opäť predviedol svoje individuálne krúženie s pukom v útočnom pásme. Napokon sa spomedzi kruhov rozhodol vystreliť bekhendom a Fasth musel reagovať.
43:00
Spoza pravého kruhu napriahol po pristavenom puku Magnus Nygren. Jeho delovku dokázali dánski hráči zblokovať a Dahm zasiahnuť teda nemusel.
42:34
Dánsky pokus o východ z obranného pásma nebol úspešný. Nepresná prihrávka znamená zakázané uvoľnenie.
42:05
Nicholas Jensen sa dostal do stretu s Viktorom Löövom a ostal kľačať na ľadovej ploche. Nevyzerá to veľmi s ním dobre. S pomocou spoluhráčov odchádza na striedačku.
41:46
V tesnej blízkosti Fastha tečoval puk Nicholas Jensen, neurobil to vôbec zle. Švédsky brankár však dokázal promptne reagovať vyrážačkou.
41:20
Jesper Aabo Jensen vyviezol puk von z pásma a potom ho iba nahodil do útočnej tretiny. Dáni striedajú.
40:42
Švédi získali pásmo a z ľavého kruhu z väčšieho uhla to skúšal Magnus Nygren. Jeho pokus gólman Dahm bezpečne pokryl.
40:12
Tretia tretina sa začína ofsajdovým postavením švédskych hráčov po nahodení puku do útočného pásma.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Tak v prostrednej časti hry sa toho stalo celkom dosť. Videli sme dokopy päť gólov. Švédi dvakrát viedli po góloch Klingberga a Tömmernesa, Dáni sa však dokázali dotiahnuť a napokon vedú po 40 minútach 3:2. Dvakrát sa presadil Nicklas Jensen a raz Kristensen.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:41
Spoza bránky sa pretláčal do zakončenia Nick Olesen, zvŕtol sa okolo protihráča, napokon vystrelil, ale mieril nepresne.
38:49
Do pásma zaviezol puk Viktor Lööv, ktorý prešiel na pravý kruh, nemal následne však príliš komu prihrať. Dáni obsadili pozične Švédov.
38:09
38:09
goalDánsko dalo gól!
Tak Dáni bleskurýchlo otáčajú skóre a vedú. Nicklas Jensen zvládol súboje pri mantineli, medzi kruhmi bol uvoľnený EMIL KRISTENSEN, dostal prihrávku a prudkou strelou k žrdi prekonal Fastha.
Asistencie: Nicklas Jensen, Markus Lauridsen.
37:33
37:33
goalDánsko dalo gól!
Dáni hru o jedného hráča menej na oboch stranách využívajú. Penzum práce odviedol Boedker, ktorý z ľavého kruhu prekorčuľoval pozdĺž modrej čiary a potom parádne našiel pred bránkou NICKLASA JENSENA. Jensen si pristavil puk na bekhend a úspešne do vinkla prekonal Fastha.
Asistencia: Mikkel Boedker.
37:23
Sledujeme obojstranné vylúčenie a oba tímy budú po štyroch na oboch stranách. Oliver Lauridsen a Oscar Lindberg dostávajú za vzájomné obsekávačky po dve minúty za krosček.
37:08
Švédi nedopustili, aby sa Dáni dostali do tlaku. Podarilo sa im dostať preč z pásma, následne vyskúšali kombináciu v útočnom pásme medzi kruhmi, ale Dáni puk zastavili.
36:24
Dáni teraz vcelku dobre napádali švédsku rozohrávku. Istý puk Švédi nemali, využíva to ich súper a znepríjemňuje život švédskym hráčom.
35:09
35:09
goalŠvédsko dalo gól!
Švédi idú po druhýkrát v zápase do vedenia. Prihrávku z rohu klziska na modrú čiaru dostal HENRIK TOMMERNES, ktorý to nahodil švihom priamo na bránu. Dahm mal zakrytý výhľad, a tak puk ľahšie prepadol za jeho chrbát.
Asistencia: Carl Klingberg.
34:28
Sörensen odviedol dobrú prácu proti dvojici Dánov v rohu klziska. Vyviezol puk k modrej čiare, nahadzoval, ale iba nepresne.
33:52
Dáni si teraz trošku komplikujú život pri zadnom mantineli a v rohu klziska. Nepresné prihrávky však Švédi nedokázali využiť a ujať sa puku.
33:17
Švédom teraz nevyšla rozohrávka podľa predstáv. Po nepresnej dlhej prihrávke sa píska zakázané uvoľnenie.
32:31
Strelou spoza pravého kruhu to skúsil Nicklas Jensen, ktorý je asi po strelenom góle pri chuti. Tento raz však bránu prestrelil.
31:54
Dvojica švédskych a dánskych hráčov bojovala o puk v rohu klziska. Dáni ho napokon vydolovali, poslali však od modrej čiary iba nepresnú strelu.
31:24
Po pravom krídle vykorčuľoval dopredu obranca Nils Lundkvist a skúšal to strelou z kruhu. Dahm ostal v stoji a lapačkou zachytával.
30:40
goalDánsko dalo gól!
Viac-menej nečakane Dáni vyrovnávajú stav stretnutia. Jakobsen prenikol s pukom do pásma, vrátil sa po obvode pravého kruhu na modrú čiaru. Odtiaľ nahadzoval a NICKLAS JENSEN to šikovne pretečoval do brány.
Asistencie: Julian Jakobsen, Nicholas Jensen.
30:40
30:10
Puk do útočného pásma pretečoval Olesen, ale už Dáni nestíhali napádať švédsku rozohrávku. Potrebovali prestriedať, a tak majú tri korunky znovu pohodlný puk na hokejkách.
29:11
Tömmernes prehadzoval puk na útočnú modrú čiaru Lundkvistovi. Nepodarilo sa mu prihrávku spracovať, a tak puk prenikol k zadnému mantinelu.
28:34
True dával trošku možno nečakane pred bránku, kde hľadal zrejme Mathiasa Baua. Švédi ho však dokázali obsadiť a nedovolili mu spracovať prihrávku.
28:09
Magnus Nygren prečítal hru v strednom pásme, získal predvídavo puk, posúval Holmbergovi, ktorý už nahadzoval do útočnej tretiny.
27:24
Tömmernes chcel prehodiť puk po ľavom krídle na Lundeströma, ktorý sa už vysúval do útočného pásma, napokon prihrávka na neho neprešla.
26:54
Nahodený puk zo strany dánskych hokejistov letel do rohu klziska, kde boli prví pri puku Švédi a môžu znovu pohodlne rozohrávať.
26:26
Vyzerá to tak, že švédskym hokejistom rozhodne pomohol úvodný gól, dostali sa v zápase do tempa a momentálne diktujú Dánom hru.
25:53
Švédi rýchlo prešli do útočného pásma a spoza pravého kruhu to skúšal Mario Kempe. Dahm musel rýchlo reagovať.
25:18
Lindholm neúspešne hľadal Lindberga a Švédi prišli o útočné pásmo. Získavajú ho však v obrannej tretine opäť.
24:24
Od modrej čiary pálil Oliver Lauridsen. Strela bola zblokovaná, letela do rohu klziska a o chvíľu nato Dáni prišli o puk.
23:57
Poza bránku prekorčuľoval Dahlbeck, ktorý to dával naslepo popred bránku. Nemal tam však pripraveného žiadneho spoluhráča.
23:28
Puk si za švédskou bránkou spracoval Nicklas Jensen, ktorý sa pretlačil pred Fastha, jeho zakončenie mu však zmaril Lundeström.
22:39
Do útočného pásma sa veľmi nehrnul Poulsen. Puk radšej zo stredného pásma iba nahadzoval po mantineli a oba tímy striedajú.
22:06
22:06
goalŠvédsko dalo gól!
Favorit stretnutia sa dostáva do vedenia v zápase. Zlú prihrávku posielal od mantinelu Meyer pred vlastné medzikružie, kde pohyb puku prečítal CARL KLINGBERG. Ponúknutý puk zužitkoval a strelou do hornej časti brány otvoril skóre.
Bez asistencie.
21:44
Švédi ostali v útočnom pásme, Sörensen si potom nerozumel veľmi s Hölmbergom a Švédi už prišli o puk.
20:58
importantDo prieniku pomedzi dvoch obrancov vyštartoval Adrian Kempe. Mierne prekorčuľoval protihráčov, dostal sa pred bránku, ale zakončoval iba priamo do gólmana Dahma. Bol to však zaujímavý poloúnik.
20:41
Hra sa presunula už aj na opačnú stranu a strelou to skúsil Oliver Lauridsen. Viktor Fasth bol na zákrok pripravený.
20:18
Švédi začali aktívne druhú tretinu. Do zakončenia spoza pravého kruhu sa dostal švédsky kapitán Henrik Tömmernes. Dahm musel vyrážať.
20:01
Hneď po prvom vhadzovaní si pomohol prihrávkou rukou Julian Jakobsen, buly sa opakuje pri modrej čiare, rozhodcovia riešia ešte niečo s časomierou.
20:01
Začala sa druhá tretina.
V úvodnej tretine boli o malý kúsok aktívnejší Dáni, ktorí sa dostali do tempa vďaka dvom presilovkám, no nevyužili ich. Švédi mali minimálne jednu dobrú šancu, kedy trafili žŕdku, ale gól ani na jednej strane nepadol. Stav po 20 minútach je teda nerozhodný 0:0.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:27
Puk si v obrannom pásme prebral Sörensen, ide s ním za bránu a čaká na svojich spoluhráčov.
18:57
Zaujímavo sa vysúval dopredu Morten Poulsen, ktorý korčuľoval priamočiaro na bránu, no cez švédskeho obrancu už vystreliť nedokázal.
18:32
Jednoducho Dáni teraz vymanévrovali zo situácie, True iba zo stredného pásma jemne bekhendom nahodil puk do pásma a odišiel striedať.
17:58
Švédsky tím teraz opäť dobre forčekoval a donútil dánskych hráčov rozohrávať pod tlakom. Znamená to napokon zakázané uvoľnenie.
17:22
Do dobrej streleckej pozície sa po odrazenom puku dostal Niklas Andersen. Zakončoval prudko spomedzi kruhov, ale bránu tesne prestrelil.
16:57
Dáni teraz znovu pre zmenu usadení v útočnom pásme. Korčuľujú s pukom na hokejkách, zatiaľ ich však Švédi vytláčajú mimo priestoru brány.
16:20
Boedker odviedol dobrú prácu, získal útočné pásmo, posúval za pravý kruh krížne na Nicklasa Jensena. Jeho strelu musel Fasth vyrážať.
15:38
Rickard Rakell si nahodil puk do útočného pásma sám pre seba. Jeho spoluhráči zabojovali, dostávali sa takmer k strele, no napokon po odrazenej prihrávke nezakončili.
14:54
Švédi sa po dlhšom čase ocitli nasťahovaní v útočnom pásme. Od modrej čiary to strelou skúšal Magnus Nygren, mieril však mimo priestoru brány.
13:56
Kempe vysunul prihrávkou na ľavý kruh Holmberga, ktorý sa ešte hlavou obzrel pred bránku. V tej chvíli mu však paralelne ušiel puk.
13:26
Trojica Švédov napádala dánsku rozohrávku a donútila súpera iba k vyhodeniu puku. Zakázané uvoľnenie to však nakoniec nebude.
12:52
Dáni vyhrali buly v útočnom pásme po icingu Švédov a strelou švihom spoza ľavého kruhu to skúšal Niklas Andersen. Jeho pokus Fasth bezpečne zachytil na hrudi.
12:37
Švédov obe hry v oslabení vyviedli z tempa, spomalili ich hru a teraz sa tri korunky prezentovali iba zakázaným uvoľnením.
12:12
12:12
Dánska presilovka je už na konci. Puk však majú stále na hokejkách dánski hráči a pokračujú v aktívnej hre.
11:48
Po rýchlej kombinácii zakončoval spoza pravého kruhu Nicolai Meyer. Jeho tvrdá delovka letela tesne vedľa. Dáni ostávajú pri puku.
11:07
importantNicklas Jensen to šikovne posunul Alexandrovi Trueovi, ktorý sa zvrtol popred bránkovisko a zakončoval z tesnej blízkosti. Fasth však rýchlo spojil betóny a puk odrazil.
10:38
Z pravého kruhu zakončoval Mikkel Boedker. Jeho strela bola síce prudká, ale nepresná. Puk unikol z pásma a Dáni musia rozohrávať spoza Dahma.
10:07
Švédi ponúkajú Dánom ďalšiu presilovku. Dve minúty za krosček dostáva Nils Lundkvist.
09:42
Alexander True už bol pri mantineli v útočnom pásme pod tlakom protihráča, a tak to len jemne posunul po zadnom mantineli.
09:07
Švédska rozohrávka tento raz nebola úspešná, nepresná prihrávka znamená zakázané uvoľnenie.
08:42
Prihrávku na modrú čiaru pretečoval Morten Madsen do útočnej tretiny a už sa pri mantineloch odohrávajú viaceré súboje o puk.
07:48
Dánska presilovka sa už skončila, Švédi sú znovu v pätici a podarilo sa im získať puk po dánskej nepresnosti v rozohrávke.
07:28
Druhá dánska presilovková formácia mala k dispozícii útočné pásmo, prihrávala si prevažne po obvode pásma bez strely na bránku. Napokon prišla od modrej čiary, Fasthovi clonil Bau, ale švédsky gólman dokázal v závere oslabenia podržať svoj tím.
06:24
Ďalšiu strelu vyslal od modrej čiary Nicklas Jensen. Jeho delovka bola zblokovaná a Švédi sa dokázali oslobodiť.
06:04
Dáni rozbehli svoju prvú presilovku v tomto zápase. Z pravého kruhu zakončoval švihom Mikkel Boedker a Fasth musel reagovať vyrážačkou.
05:35
Carl Klingberg cúval pred bránu a narazil do gólmana Sebastiana Dahma. Je to posúdené ako nedovolené bránenie na brankára.
05:04
Puk ešte stihol na ľavom kruhu dostihnúť Meyer, ktorému korčuľoval v prečíslení True pred bránkovisko, napokon však Meyerovi spracovaný puk ušiel z hokejky.
04:53
Dobrú príležitosť si teraz vypracoval aj Adrian Kempe, ktorý zakončoval z pravého kruhu a Dahm vyrážal na ochrannú sieť.
04:34
Kempe posúval puk Holmbergovi medzi kruhy, ktorému sa napokon puk zaplietol medzi korčule, čo využili dánski hráči a nedovolili mu už zakončiť.
03:47
Rakell s Lundeströmom a Olofssonom spolupracovali v útočnom pásme, nevypracovali si však napokon streleckú príležitosť, Dáni ich dokázali eliminovať.
03:12
Jakobsen vyvážal puk von z obranného pásma, napokon to len jemne nahodil po mantineli a on aj jeho spoluhráči odišli striedať.
02:46
Švédska rozohrávka cez stredné pásmo tentokrát nebola úspešná, Dáni zastavili pohyb protihráčov na vlastnej modrej čiare a nahadzovali ihneď dopredu.
02:06
02:06
Lindholm posielal prudkú prihrávku medzi kruhy. S pukom si však dokázali poradiť dánski hokejisti a okamžite rozohrávali smerom dopredu.
01:42
Bau s Meyerom si nerozumeli v strednom pásme, navyše prvý menovaný aj spadol na ľad a puku sa teda môžu ujať Švédi.
01:02
importantZaujímavú príležitosť mal k dispozícii Marcus Sörensen, ktorý si spracoval na ľavom krídle prienikovú prihrávku a napokon z kruhu nastrelil bližšiu žŕdku!
00:39
Nicklas Jensen bojoval v útočnom pásme o puk naďalej, tentokrát pri mantineli proti Rakellovi. Následne puk vybojovali Švédi a oba tímy striedali.
00:14
Nicklas Jensen nahodil puk do útočného pásma, pri zadnom mantineli sa odohrávajú viaceré súboje o puk.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Na ľade máme oba celky, Švédov v žltých dresoch a Dánov v červených.
Úvodné zostavy:

Dánsko: Dahm (Dichow) – Lassen, M. Lauridsen (A), O. Lauridsen, Jensen Aabo (C), O. Larsen, Nicholas Jensen, Kristensen – Nicklas Jensen, Jakobsen, Boedker – Andersen, Jesper Jensen, Hardt – True, Bau Hansen, Meyer – Poulsen (A), From, Olesen.

Švédsko: Fasth (Reideborn) – Tömmernes (C), Lundkvist, Pilut, Nygren, Dahlbeck (A), Lööv, Pudas – Lundeström, Rakell (A), Olofsson – A. Kempe, Holmberg, Sörensen – Friberg, M. Kempe, Rasmussen – P. Lindholm, O. Lindberg, C. Klingberg – Wingerli.

Rozhodca: Gofman, Sidorenko – Golyak, Šalagin.
Prajem vám príjemné dopoludnie a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu MS v hokeji 2021. Druhý hrací deň skupiny A odštartuje škandinávskym duelom medzi reprezentáciou Dánska a výberom Švédska. Stretnutie sa začína o 11:15 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

Dánska hokejová reprezentácia obsadila na posledných majstrovstvách hraných pred dvomi rokmi 6. miesto v základnej skupine so ziskom 6 bodov a do štvrťfinále sa neprebojovala. Dáni v záverečnej prípravnej fáze odohrali dokopy päť duelov, z víťazstva sa tešili dvakrát. Koncom apríla podľahli Švédsku 4:2 a vyhrali 2:3, následne odohrali tri duely s Nórskom. Raz zvíťazili 4:0 a v generálke pred MS podľahli Nórom 3:4 po predĺžení a vysoko 0:4. Vo výbere trénera Heinza Ehlersa figuruje niekoľko zaujímavých mien, za zmienku stoja určite napríklad Mikkel Bodker, Nicklas Jensen, Oliver Lauridsen, skúsený 34-ročný gólman Sebastian Dahm, či Alexander True, ktorý je jedinou dánskou posilou zo zámoria.

Majstri sveta z rokov 2017 a 2018 cestujú do lotyšskej Rigy s piatimi hráčmi z NHL. Sú nimi Adrian Kempe, od ktorého sa očakáva najmä útočná sila, ďalej sú to Rickard Rakell, Isac Lundeström, Marcus Sörensen a Victor Olofsson. Súčasťou kádra je aj napríklad skúsený obranca CSKA Moskva Klas Dahlbeck a brankárskou jednotkou by mal byť Adam Reideborn. Švédsko v záverečnej fáze prípravy na MS odohralo sedem duelov. Pripísalo si už spomínané víťazstvo nad Dánskom 4:2 a prehru 2:3, následne zdolalo dvakrát Nórsko 5:2 a 5:3 a potom sa predstavilo na Euro Hockey Tour v Česku, kde podľahlo Rusku 4:6, Česku 3:2 po predĺžení a na záver prípravy v severskom derby zdolalo Fínsko 3:2.

Na svetovom šampionáte sa Dánsko a Švédsko stretli naposledy ešte v rokoch 2016 a 2017. Pred piatimi rokmi Švédi vyhrali 5:2 a o rok neskôr vyhrali 2:4.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 11:15.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Dánsko - Švédsko: ONLINE z MS v hokeji 2021