Dánsko porazilo Nórsko, dostalo sa na postupovú priečku

Dánsky reprezentant Patrick Russelloslavuje gól v zápase proti Nórom.
Dánsky reprezentant Patrick Russelloslavuje gól v zápase proti Nórom. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|11. máj 2018 o 00:00

Domáca reprezentácia porazila Nórsko 3:0.

MS v hokeji 2018: B-skupina (Herning):

Dánsko - Nórsko 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)

Góly: 20. N. Jensen (P. Larsen, Regin), 27. N. Jensen (P. Larsen, Bjorkstrand), 34. Storm (Bödker, Jensen).

Rozhodcovia: Hribik (ČR), Mayer (USA) - Šefčík (SR), McCrank (Kan.), vylúčení: 5:6 na 2 min., presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0.

Dánsko: Andersen - Nich. Jensen, O. Lauridsen, Lassen, Larsen, Nich. Jensen, D. Nielsen, Kristensen - Bjorkstrand, F. Nielsen, Bödker - Hardt, Regin, Storm - Nick. Jensen, Jesp. Jensen, Bau Hansen - Christensen, Jakobsen, Russel

Nórsko: Haukeland - Bonsaksen, Holös, Bull, Johannesen, Espeland, Sörvik, Sveum - Kristiansen, Roest, Röymark - K. A. Olimb, M. Olimb, Lindström - Salsten, Bastiansen, Olsen - Hoff, Forsberg, Thoresen

KODAŇ. Hokejisti Dánska zvíťazili v zápase B-skupiny MS nad Nórskom 3:0. Domáci reprezentanti ťažili z výborných presiloviek, v ktorých dosiahli všetky tri góly.

Dvojgólovým hrdinom Dánom bol Nicklas Jensen, čisté konto si udržal brankár Frederik Andersen. Nóri neskórovali už v treťom zápase v rade.

Jedným z čiarových rozhodcov zápasu bol Slovák Peter Šefčík. Dáni nastúpia na ďalší zápas v sobotu od 16.15 proti výberu Kórejskej republiky, súperom Nórov budú v nedeľu od 16.15 reprezentanti USA.

Dáni išli za víťazstvom od prvých minút, no svoju prevahu v prvej tretine dlho nevedeli prejaviť aj na skóre. Nóri pôsobili najmä v ofenzíve bezzubo, aktívnejšie korčuľujúci Dáni boli v prvej tretine lepším mužstvom. Do kabín odchádzali s vedením 1:0, po tom, čo Jensen využil presiilovku v 20. minúte.

V druhej časti sa hra vyrovnala, no Dáni ťažili z presiloviek. V 27. minúte predviedli jednoduchú realizáciu početnej výhody, v ktorej sa tvrdou strelou opäť presadil Jensen. Dôležitý gól na 3:0 pridal opäť v presilovke Storm, ktorý pred Haukelandom využil výbornú prihrávku Bödkera a od 34. minúty bolo 3:0.

Nóri postupne zlepšovali svoj výkon a tretia časť bola dlho herne v ich réžii. Dáni, vedomí si trojgólového náskoku, sa sústredili na defenzívu. Nóri síce v tretej časti výrazne prestrieľali súpera, ale vyložených gólových príležitostí mali minimum.

Hlas po stretnutí:

zdroj: IIHF

Frans Nielsen, útočník Dánska: "Hrali sme dobrý hokej. Nie sme dokonalí, no máme dobrý tím a Freddy (Andersen) nás podržal počas slabších momentov. Som veľmi rád, že sme potešili svojich fanúšikov, o to nám ide. Teraz sme v dobrej pozícii. Musíme sa však sústrediť na najbližší zápas, v ktorom budeme favorit, no táto pozícia nie je jednoduchá."

Online prenos: Dánsko - Nórsko (MS v hokeji 2018, B-skupina)

Majstrovstvá sveta Skupina B 2017/2018
11.05.2018 o 16:15
Dánsko
3:0
(1:0, 2:0, 0:0)
59' minúta
Ukončený
Nórsko
Prehľad
Góly a asistencie: 20. Nicklas Jensen (Larsen, Regin), 27. Nicklas Jensen (Larsen, Bjorkstrand), 34. Storm (Bødker, Jensen Aabo).
Prenos
Dánska hokejová reprezentácia nadviazala na výborný výkon zo zápasu proti Fínsku. Dnes potvrdila úlohu papierového favorita a v dôležitom dueli porazila Nórov 3:0. O výsledku rozhodli presilové hry, v ktorých domáci skórovali až trikrát. Dvakrát presne namieril Nicklas Jensen a raz sa presadil Frederik Storm. Z čistého konta sa teší brankár Frederik Andersen.
Koniec zápasu.
58:59
V závere duelu ešte pracujú emócie. Rozhodcovia preto vylučujú na oboch stranách. Dve trestné minúty za seknutie dostali Peter Regin aj Alexander Bonsaksen.
58:52
Niklas Roest zbytočne narazil na mantinel Olivera Bjorkstranda a odchádza na trestnú lavicu. Inkasoval dve trestné minúty za krosček.
58:15
Plynú posledné dve minúty riadneho hracieho času. Nórska reprezentácia pravdepodobne nedosiahne gól v treťom zápase za sebou.
56:47
Nóri výrazne zvýšili početnosť streľby, ale márne hľadajú kľúč na odomknutie dánskej bránky. Frederik Andersen viackrát podržal svoj tím
56:10
Philip Larsen vysunul Frederika Storma, ktorý stál voľný na modrej čiare. Dánsky útočník sa však nepretlačil do šance.
55:12
Kľúčová dnes bola efektivita v početných výhodách. Dáni dosiahli všetky tri góly v presilovkách, Nóri naopak svoje príležitosti nevyužili.
54:15
V Herningu vládne výborná atmosféra. Dáni zvládajú dôležitý duel podľa predstáv a kráčajú za troma bodmi.
53:08
importantNórsko sa usadilo v útočnom pásme a vytvorilo si nádejnú príležitosť. Eirik Salsten zakončoval takmer do odkrytej bránky, ale Dáni puk zblokovali.
52:38
Dáni dobre vytláčajú súpera do rohov a nedovoľujú mu ohroziť Andersena. Fanúšikovia na tribúnach už oslavujú.
50:50
Nórom sa kráti čas veľmi rýchlo, pretože vidíme minimum prerušení. Dánska defenzíva pracuje na vysokej úrovni a stále drží čisté konto.
49:46
Philip Larsen zakončoval príklepom od modrej čiary. Jeho pokus bol viackrát tečovaný a Henrik Haukeland mal šťastie, že puk dopadol za bránku.
49:16
Nórom opäť vôbec nevyšla presilovka. V početnej výhode sa nedokázali poriadne usadiť v útočnom pásme.
47:40
Jannik Hansen zaútočil vo vlastnom oslabení. Nabral rýchlosť na pravom krídle a príklepom preveril pozornosť Henrika Haukelanda.
47:16
Peter Regin oslabil svoj tím. Dánsky líder zovrel puk a dostal dve trestné minúty za zdržiavanie hry.
47:13
Henrik Haukeland nepresne rozohrával spoza vlastnej bránky, poslal puk priamo na hokejku Frederika Storma, no ten to nevyužil.
45:56
Nórska reprezentácia je v týchto chvíľach aktívnejšia, pretože Dáni sa zameriavajú skôr na defenzívne činnosti.
45:00
Tommy Kristiansen nepríjemne tečoval puk, ktorý skackal pred Frederikom Andersenom. Domáci gólman zostáva neprekonaný.
44:13
Tobias Lindström výborne vystrelil príklepom bez prípravy. Frederik Andersen však predviedol rýchlu lapačku.
43:43
Thomas Valkvae Olsen dostal presnú prihrávku pred bránku, pripravil si puk na zakončenie, ale z bekhendu namieril do pripraveného Andersena.
43:10
Nicklas Jensen neprešiel cez posledného nórskeho obrancu, ktorý zastavil jeho kľučku korčuľou. Dánsky útočník prišiel o šancu na hetrik.
42:20
Úvod tretieho dejstva je veľmi rýchly a bez prerušení. Tento scenár vyhovuje domácim hokejistom, ktorí vedú o tri góly.
40:57
Nórom chýba nápad v ofenzíve. V tejto presilovke vyprodukovali iba dva strelecké pokusy z hokejky Tobiasa Lindströma.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Druhá tretina sa hrala naďalej podľa dánskych nôt. Domáci hokejisti majú k dispozícii už trojgólový náskok, pretože využili ďalšie dve presilovky. Do streleckej listiny sa opäť zapísal Nicklas Jensen a neskôr ho napodobnil Frederik Storm.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:40
Tobias Lindström dobre vystrelil do protipohybu brankára Andersena, ale ten dokázal natiahnuť svoj pravý betón a puk vykopol.
38:57
Nóri sa môžu vrátiť do zápasu v presilovke. Na trestnú lavicu odchádza dánsky útočník Julian Jakobsen za držanie hokejky.
38:25
Dáni nedovolia Nórom, aby si vytvorili tlak. Príležitosť Salstena bola výnimkou, keďže si obrancovia nerozumeli pri preberaní hráčov.
37:10
importantNóri zahodili najväčšiu šancu v zápase. Eirik Salsten sa ocitol úplne sám pred dánskou bránkou, ale v koncovke nebol dostatočne presný.
36:39
Frederik Andersen si pripísal siedmy úspešný zákrok v dnešnom stretnutí, keď zrazil na ochrannú sieť nahodenie z ľavej strany.
36:13
V hre piatich proti piatim nevidíme veľa zaujímavých momentov, pretože oba tímy dobre vykrývajú stredné pásmo. Všetky góly padli v presilovkách.
35:00
Nóri majú na svojom konte stále len šesť streleckých pokusov, pričom do konca druhej tretiny zostáva už iba päť minút.
33:58
33:58
goalDánsko dalo gól! Domáci vyučujú v presilovkách. Mikkel Bødker dlhšie váhal s prihrávkou, ale napokon ideálne našiel voľného FREDERIKA STORMA, ktorý puk len usmernil jemným tečom do siete. Asistencie: Mikkel Bødker, Jesper Jensen Aabo.
33:40
Úvod početnej prevahy Dánom nevyšiel. Dvakrát po sebe stratili pásmo a museli začínať za vlastnou bránkou.
33:01
Dáni hrali zase dlho pri signalizovanom vylúčení so šiestimi mužmi, ale svoj tlak nepremenili na gól. Teraz ich čaká presilovka, pretože Tommy Kristiansen sa previnil držaním.
31:30
Philip Larsen výborne našiel medzi kruhmi pripraveného Olivera Bjorkstranda, ale tomu Nóri nedovolili razantne zakončiť.
30:50
Henrik Haukeland musel riešiť nepríjemnú strelu Juliana Jakobsena z ľavého kruhu, ale opäť nepustil k dorážke ďalšieho Dána.
30:08
Dánsko vďaka dvom gólom Nicklasa Jensena potvrdzuje úlohu papierového favorita v dnešnom zápase. Po tridsiatich minútach je bližšie k trom bodom.
29:32
Jannik Hansen kvalitne vypálil od modrej čiary a Haukeland puk iba vyrazil. Jesper Jensen nebol dostatočne pohotový, aby dorážal.
28:39
Plná hala v Herningu ženie vpred domácu reprezentáciu. Dáni momentálne kontrolujú dianie na ľade a nepúšťajú súpera do šancí.
27:10
Nóri musia pridať v ofenzívnom snažení. Majú za sebou už takmer polovicu zápasu a na Andersena vyslali iba štyri strely.
26:17
26:17
goalDánsko dalo gól! Domáci výber zvyšuje svoj náskok ďalším presným zakončením v presilovke. Po vydarenej kombinácii vypálil príklepom od modrej čiary NICKLAS JENSEN a druhýkrát prekonal Haukelanda. Asistencie: Philip Larsen, Oliver Bjorkstrand.
25:23
Dáni nevyužili početnú výhodu pri signalizovanom vylúčení, ale čaká ich presilovka. Dve trestné minúty dostal Daniel Sörvik za držanie.
24:10
Mikkel Bødker krúžil v útočnom pásme, držal na chrbte dvoch hráčov, ale chýbala mu rýchlosť a napokon prišiel o puk.
23:19
Nórom sa vôbec nevydarila presilovka. Nedokázali v nej vážnejšie ohroziť Andersena a navyše mohli inkasovať po nájazde Nielsena.
22:20
importantObrovská šanca Dánov v oslabení. Frans Nielsen sa dostal do samostatného nájazdu, zvolil kľučku do bekhendu, ale Henrik Haukeland výborne zasiahol vyrážačkou.
21:19
Nichlas Hardt prechádzal popred bránkovisko Nórska a zasiahol Henrika Haukelanda. Rozhodcovia mu udelili dve minúty za nedovolené bránenie.
20:57
Alexander Bonsaksen sa dostával do nádejnej streleckej pozície, ale bol tiesnený a z ľavej strany nedokázal zakončiť. Dáni následne vyhodili puk na icing.
20:13
Oliver Lauridsen po trinástich sekundách preveril pozornosť Henrika Haukelanda. Jeho delovka skončila na hrudi nórskeho muža v maske.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Dánska hokejová reprezentácia mala pomalší rozbeh a v úvodných piatich minútach sa takmer neukázala v útočnom pásme. Vo zvyšnom priebehu prvého dejstva však domáci diktovali tempo hry a tesne pred prestávkou skórovali. V presilovke presne namieril Nicklas Jensen.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:13
19:13
goalDánsko dalo gól! Domáca reprezentácia sa ujíma vedenia. NICKLAS JENSEN si pripravil puk na strelu z ľavého kruhu a švihom prekonal Henrika Haukelanda. Asistencie: Philip Larsen, Peter Regin.
19:00
Do konca úvodnej tretiny zostáva jedna minúta. Dáni dostali puk do útočného pásma a snažia sa o kombináciu.
18:23
Mathis Olimb zahral nedovolene v útočnom pásme a podrazil súpera. Nórsky útočník si odsedí dve trestné minúty.
17:43
Nenápadné nahodenie od pravého mantinelu padalo pred nórsku bránku. Julian Jakobsen nezasiahol skákajúci puk.
16:20
Oliver Lauridsen vyslal tvrdú ranu príklepom od modrej čiary, no nedokázal puk namieriť medzi tri žŕdky.
15:32
Jonas Holös zachytil puk na modrej čiare a ihneď ho posielal smerom na Andersena. Dánsky brankár jeho nahodenie zrazil do rohu klziska.
14:35
Nóri vyprodukovali v doterajšom priebehu prvej tretiny jedinú strelu, ktorá prišla ešte na začiatku zápasu, keď po chybe Dánov zakončoval Tobias Lindström.
13:49
Domáci výber nevyužili skrátenú presilovku. Na Haukelanda vyslal jedinú strelu od modrej čiary, ktorá nórskeho gólmana neprekvapila.
12:41
Dáni majú teraz k dispozícii približne minútovú početnú výhodu. Musia však začať s pukom za Frederikom Andersenom.
11:49
Presilovka Nórov sa skončila. Steffen Thoresen podrazil po vhadzovaní Nicholasa Jensena a dostal dve trestné minúty.
11:30
Frans Nielsen získal puk v obrannom pásme a poľahky ho vyhodil cez všetky čiary. Medzitým zostáva ležať na ľade Oliver Lauridsen.
10:41
Nórska reprezentácia bude hrať prvú presilovku v zápase. Na trestnú lavicu odchádza dánsky obranca Stefan Lassen za držanie.
10:04
Po slabšom úvode sa Dáni rozbehli a momentálne sú aktívnejším tímom. Nóri naopak s ťažkosťami prechádzajú dopredu.
09:25
importantMikkel Bødker nabral rýchlosť v strednom pásme, vnikol do útočnej zóny a tvrdo vypálil príklepom. Henrik Haukeland mal šťastie, že mu puk prepadol vedľa bránky.
08:45
Po prvej reklamnej prestávke čakáme na zaujímavý moment. Oba tímy sa nedokážu dostať do streleckej pozície.
07:14
Peter Regin stál na modrej čiare v úlohe dispečera dánskeho útoku. Presnou prihrávkou našiel pri ľavom mantineli Nicklasa Jensena, ktorého strela skončila v lapačke Haukelanda.
06:30
Nichlas Hardt skúšal šťastie nečakanou strelou po buly z otočky. Dánsky útočník nebol ďaleko od úspechu.
06:03
Philip Larsen sa oprel do puku od modrej čiary, ale jeho pokus nemal potrebnú presnosť a minul nórsku bránku.
05:00
Úvodných päť minút severského derby patrilo Nórom. Dáni majú problémy s tým, aby sa udržali v útočnom pásme.
04:13
Mathis Olimb využil chybu Dánov za vlastnou bránkou. Rýchlo prihrával bekhendom pred Andersena, no Tobias Lindström nedokázal presnejšie zakončiť.
03:22
Oliver Bjorkstrand si nerozumel so spoluhráčmi. Jeho spätná prihrávka spoza bránky smerovala na nórske hokejky.
02:37
Nórsky tím pokazil rozohrávku. Dlhý krížny pas smeroval cez všetky čiary až na zakázané uvoľnenie.
02:05
Henrik Haukeland by mal byť dnes zamestnanejším mužom ako jeho náprotivok Frederik Andersen, ale zatiaľ puk sleduje iba z diaľky.
01:20
importantKen André Olimb získal puk za dánskou bránkou, pohotovo prihrával voľnému Tobiasovi Lindströmovi, no jeho strela z prvej skončila na hrudi Frederika Andersena.
00:46
Pred vypredanou herningskou arénou začali lepšie domáci hokejisti, ale ich prvá útočná akcia sa skončila nepresnosťou.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Dánsko: Andersen (Dahm) – O. Lauridsen, Jensen Aabo, Larsen, Lassen, Nielsen, Nicholas Jensen – Bjorkstrand, Nielsen, Bødker – Storm, Hardt, Regin – Nicklas Jensen, Hansen, Jensen – Madsen, Jakobsen, Russell.

Nórsko: Haukeland (Haugen) – Holös, Bonsaksen, Johannesen, Bull, Espeland, Sörvik, Sveum – Kristiansen, Röymark, Roest – Lindström, K. A. Olimb, M. Olimb – Salsten, Bastiansen, Valkvae Olsen – S. Thoresen, K. Forsberg, Hoff.
Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu majstrovstiev sveta v hokeji 2018. Piatkový program v herningskej B-skupine otvorí severské derby. Domáci Dáni nastúpia proti Nórom.

Dánsko má za sebou štyri zápasy proti papierovo najťažším súperom v základnej skupine a môže byť spokojné. Na svoje konto si pripísalo päť bodov za víťazstvo 3:2 po samostatných nájazdoch proti Nemecku a 3:2 v riadnom hracom čase proti Fínsku. Nebodovalo akurát v súbojoch proti zámorským favoritom. Američanom podľahlo 0:4 a Kanaďanom dokonca 1:7. Domáci výber je však stále v hre o deväť bodov, ktoré by ho určite poslali do štvrťfinále. V zostávajúcich stretnutiach si zmeria sily s Nórskom, Južnou Kóreou a Lotyšskom.

Nórsko takisto absolvovalo štyri zápasy v základnej skupine, v ktorých nazbieralo tri body, a zatiaľ čaká na víťazstvo v riadnom hracom čase. Hokejistov zo severu Európy môžu mrzieť straty v prvých dvoch dueloch. Na úplnom začiatku šampionátu vyhrávali proti Lotyšom 2:0, ale napokon stratili náskok a prehrali 2:3 po predĺžení. Podobný scenár nasledoval v súboji proti Nemecku, v ktorom zverenci trénera Thoresena viedli 2:0, 3:2 aj 4:3, ale nedokázali získať tri body a museli sa uspokojiť s triumfom 5:4 po samostatných nájazdoch. Následne ich čakali ašpiranti na cenné kovy. S Fínmi prehrali vysoko 0:7 a bez šance boli aj proti Kanaďanom (0:5).

Dánsko a Nórsko sú tradičnými súpermi, ale vo väčšine prípadov sa stretávajú v prípravných zápasoch. Na MS v rokoch 2012 až 2016 však hrali päťkrát v rade proti sebe v základnej skupine. V prvých troch zápasoch sa tešili Nóri, ale v ostatných dvoch vyhrali vždy Dáni o tri góly.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:15.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Dánsko porazilo Nórsko, dostalo sa na postupovú priečku