Daňo proti Bielorusom nastúpi, hoci ešte nie je celkom v poriadku

Marko Daňo.
Marko Daňo. (Autor: SITA)
Marián Szűcs|11. máj 2016 o 10:12

Slovenských hokejistov čaká dnes o 15.15 kľúčový zápas o postup do štvrťfinále majstrovstiev sveta.

PETROHRAD. Útočník Marko Daňo nastúpi na dnešný zápas proti Bielorusku na majstrovstvách sveta.

Hráč Winnipegu si poranil slabiny v súboji proti Francúzsku, ktorý sa preňho predčasne skončil. Daňo nenastúpil ani utorňajší zápas proti Nemecku.

Po dnešnom rozkorčuľovaní sa rozhodol, že proti Bielorusom bude hrať, hoci ešte nie je úplne v poriadku.

„Pôjdem dnes hrať. Uvidím, koľko ma to pustí. Teraz som sa cítil v pohode a verím, že sa to nezmení a odohrám celý zápas," reagoval Daňo.

„Lekári mi povedali, že rozhodnutie je na mne,“ doplnil.

Daňo priznal, že na prehru s Nemeckom sa mu z tribúny pozeralo ťažko. „Mrzí ma to, vždy sa na to z tribúny ťažko pozerá. Ale dnes je nový deň a verím, že to zvládneme,“ povedal.

Pre Slovákov je súboj s Bielorusmi kľúčový pre postup do štvrťfinále. Ak by stratili body, ich šance na play off by výrazne klesli, lebo v skupine ich potom budú čakať už iba zápasy proti favoritom Kanade, Fínsku a USA.

Aj preto chce tréner národného tímu Zdeno Cíger postaviť čo najsilnejšiu zostavu

„Ešte ráno to vyzeralo, že Marko nenastúpi, ale potrebujeme ho. Chceme do zápasu dať všetko, stále je šanca, aby sme zamotali situáciu v skupine a išli ďalej. On nám v tom musí pomôcť a som rád, že sa tak rozhodol,“ reagoval Cíger.

Doplnil však, že Daňa neprehováral. „Nie je to silou-mocou, nevidím do jeho nohy,“ vravel kouč.

Pripravuje sa aj na to, že sa Daňov stav počas zápasu zhorší a bude musieť odstúpiť. „Možno nastúpime so siedmimi obrancami a jedným útočníkom navyše. Ešte sa o tom poradíme,“ naznačil Cíger.

Do bránky pôjde Július Hudáčak. Kouč verí, že proti Bielorusom predvedie jeho tím oveľa lepší výkon ako naposledy proti Nemcom.

„Uvidíme, ako sa s tým vyrovnajú hráči na ľade. My pre to robíme všetko, máme nachystané nejaké veci týkajúce sa taktiky. Vieme, čo máme robiť, len to musíme vydržať celý zápas a byť disciplinovaní,“ uviedol Cíger.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Daňo proti Bielorusom nastúpi, hoci ešte nie je celkom v poriadku