Barteková zažila jedny z najhorších pretekov v kariére. Stále sa mám čo učiť, vraví

Slovenská reprezentantka v športovej streľbe v skeete Danka Barteková v kvalifikácii na II. Európskych hrách v Minsku 26. júna 2019.
Slovenská reprezentantka v športovej streľbe v skeete Danka Barteková v kvalifikácii na II. Európskych hrách v Minsku 26. júna 2019. (Autor: Michal Svítok TASR)
SITA|22. aug 2019 o 12:29

Slovenka bojovala aj s náročnými podmienkami.

BRATISLAVA. Len dvakrát v doterajšej dlhej a veľmi úspešnej kariére skončila Danka Barteková na pretekoch seriálu Svetového pohára v streľbe z brokových zbraní horšie ako teraz vo fínskom Lahti.

Na severe Európy skúsenej slovenskej reprezentantke dokonca hrozilo, že dosiahne svoje najhoršie umiestnenie, ktorým je doteraz 32. priečka zo španielskej Granady v roku 2003.

Po prvej časti kvalifikácie figurovala Barteková až na 47. stupienku, ale v druhej časti dvojdňovej súťaže eliminovala počet chýb - na 50 terčoch urobila tri, kým predtým na 75 terčoch až štrnásť - a vo výsledkovej listine sa posunula o dvadsať pozícii vyššie na konečné 27. miesto.

Podmienky boli nad moje sily, vraví

Členka ŠCP Bratislava sa musela vo fínskom dejisku počas súťaže vyrovnať s náročnými podmienkami.

"Svetový pohár v Lahti bol jedným z najťažších, aké som kedy strieľala. Boli náročné poveternostné podmienky, tvrdé terče, tiché vrhačky a množstvo rozptýlení, ktoré potrestali moje každé, aj malé, zaváhanie.

Táto kombinácia bola určite nad moje schopnosti v danom momente. Aj po dvadsiatich rokoch v tomto športe je stále sa čo učiť a zlepšovať," uviedla Danka Barteková na svojom facebookovom profile.

Nová zbraň sa správala úžasne

Tridsaťštyriročná bronzová medailistka z OH 2012 v Londýne zatiaľ neprežíva ideálnu sezónu. Jej najlepším výsledkom je štvrté miesto zo SP v kórejskom Čchangwone.

Pomôcť k lepším výsledkom by jej mala pomôcť aj nová puška, ktorú na tejto úrovni "pokrstila" práve v Lahti.

"Aj ked tieto preteky nedopadli dobre, boli moje prvé 'naozajstné' s novou brokovnicou Perazzi HighTech 2020. Som presvedčená, že nás čakajú lepšie chvíle. Zbraň sa správala úžasne," nestráca nádej Barteková.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Barteková zažila jedny z najhorších pretekov v kariére. Stále sa mám čo učiť, vraví