Danka Barteková sa stala majsterkou Európy v skeete, rozhodol jeden zásah

Slovenská reprezentantka v športovej streľbe v skeete Danka Barteková v kvalifikácii na II. Európskych hrách v Minsku 26. júna 2019.
Slovenská reprezentantka v športovej streľbe v skeete Danka Barteková v kvalifikácii na II. Európskych hrách v Minsku 26. júna 2019. (Autor: Michal Svítok TASR)
TASR|13. sep 2019 o 18:19

Slovenka získala svoje štvrté individuálne zlato.

LONATO. Slovenská reprezentantka v športovej streľbe Danka Barteková sa stala majsterkou Európy v skeete. V piatkovom finále kontinentálneho šampionátu v talianskom Lonate obhájila titul z rakúskeho Leobersdorfu 2018.

Tridsaťštyriročná Barteková dosiahla vo finále 56 bodov, druhú Andri Eleftheriouovú z Cypru zdolala o jeden zásah, tretia bola Češka Barbora Šumová (42).

Slovenská reprezentantka postúpila do finále, keď v dvojdňovej kvalifikácii zostrelila 119 zo 125 asfaltových terčov.

Barteková získala svoje štvrté individuálne zlato na ME. Na konte má aj šesť víťazstiev v tímových súťažiach. Jej zbierku dopĺňajú dve striebra a päť bronzových medailí.

"Veľmi sa teším, pretože som obhájila titul, čo je niekedy ťažšie ako vyhrať prvýkrát. Konečne sa tento rok ukázala práca, ktorú som odviedla, takže táto medaila ma veľmi potešila.

Mám za sebou tri nevydarené podujatia a bolo náročné sa zmobilizovať, najmä psychicky. Tieto preteky boli moje posledné v tejto sezóne a som rada, že sa mi vydarili. Sezóna sa pre mňa skončila, myslím si, že sme ju dobojovali dobre," povedala Bartkeová. Na konte má aj šesť víťazstiev v tímových súťažiach. Jej zbierku dopĺňajú dve striebra a päť bronzových medailí.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Danka Barteková sa stala majsterkou Európy v skeete, rozhodol jeden zásah