Dáni chcú plné haly, budúce MS v hokeji by mali byť v inej skupine ako Švédsko

Dáni zvládli zápas so Slovenskom lepšie. Na snímke strelec gólu Hardt (vzadu) sa teší so spoluhráčmi.
Dáni zvládli zápas so Slovenskom lepšie. Na snímke strelec gólu Hardt (vzadu) sa teší so spoluhráčmi. (Autor: TASR)
SITA|14. máj 2017 o 17:45

Pre tento krok sme sa rozhodli z jednoduchého dôvodu - Kodaň je iba pätnásť minút jazdy zo Švédska, uviedol šéf Dánskej hokejovej federácie.

KOLÍN NAD RÝNOM. Domáce Dánsko bude hrať na budúcoročných MS v hokeji v základnej skupine v Herningu v tamojšej aréne Jyske Bank Bexen pre 12-tisíc divákov. V druhom dejisku v Royal Arene pre 12 500 divákov v Kodani by sa mali predstaviť švédski hokejisti.

"Chceme mať haly čo najviac zaplnené. Pre tento krok sme sa rozhodli z jednoduchého dôvodu - Kodaň je iba pätnásť minút jazdy zo Švédska,“ vysvetlil počas nedeľňajšej prezentácie majstrovstiev sveta 2018 prezident Dánskej hokejovej federácie Henrik Nielsen.

Zloženie základných skupín budúcoročného šampionátu bude známe po tohtoročnom turnaji v Nemecku a Francúzsku. Medzinárodná hokejová federácia a organizačný výbor ich utvoria na základe rebríčka IIHF.

Dáni chcú zorganizovať nezabudnuteľný turnaj. "Nie sme veľká krajina, máme menšie arény. Infraštruktúra Kodane a Herningu však poskytne pre všetkých účastníkov i návštevníkov potrebný komfort,“ doplnil Nielsen.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Dáni chcú plné haly, budúce MS v hokeji by mali byť v inej skupine ako Švédsko