Stretne sa Fury a Ngannou v boxe? Poriadne hlúpy nápad, hovorí prezident UFC

Prezident UFC Dana White.
Prezident UFC Dana White. (Zdroj: MMA Fighting)
SvetMMA|6. máj 2022 o 09:21

Zápasové porovnanie dvoch hviezd sa mu nepozdáva.

LAS VEGAS. Potenciálny súboj zmietol zo stola. Najvyšší predstaviteľ americkej organizácie UFC Dana White nesúhlasí so zápasom medzi Tysonom Furym a Francisom Ngannuom.

Kráľ ťažkej váhy UFC Ngannou sa totiž už dlhšiu dobu pohráva s myšlienkou súboja v boxe. Najnovšie sa Kamerunčan koncom apríla objavil v hľadisku pri sledovaní zápasu svetového šampióna Tysona Furyho.

Obaja bojovníci si po Furyho výhre vymenili slová chvály, neskrývajúc túžbu stretnúť sa v blízkej budúcnosti.

Kvôli platnej zmluve Ngannoua s americkou ligou má však posledné slovo prezident UFC. A hoci to tak na prvý pohľad vyzerať nemusí, Dana White je zásadne proti. 52-ročný promotér sa k tomu vyjadril v známej šou Pata McAfeeho.

Je to poriadne hlúpy nápad. Úplná strata času, energie a peňazí. Príde mi to tak. V boxe má Fury obrovskú výhodu a Ngannou v poslednom zápase zvíťazil vďaka svojmu wrestlingu. Ak viete aspoň niečo o zápasení, už len myšlienka ich spoločného súboja je hlúpa.

Tyson Fury je v súčasnosti najlepší boxer, jeden z najlepších v histórii, čo viac chcete počuť? Stačí sa len pozrieť na to, s akou ľahkosťou všetkých ničí protivníkov. Nemám rád takéto duely,“ povedal White.

Napriek vyjadreniam hlavy najlepšej svetovej organizácie MMA by bol prípadný zápas medzi Furym a Ngannouom divácky ostro sledovaný a priniesol poriadny balík peňazí všetkým zúčastneným stranám.

Šampiónovi ťažkej divízie UFC Ngannouovi v tejto chvíli ostáva v odzápasiť podľa jeho zmluvy v lige posledný duel.

Na druhej strane boxer s prezývkou „The Gipsy King“ doslova len pred pár dňami ukončil profesionálnu kariéru medzi šestnástimi lanami.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Stretne sa Fury a Ngannou v boxe? Poriadne hlúpy nápad, hovorí prezident UFC