Dana White nevylučuje titulový zápas v ľahkej váhe bez Khabiba Nurmagomedova

Adrián Mečiar|12. feb 2019 o 01:00

„Keď máte opasok, nemôžete vyčkávať takú dlhú dobu," hovorí Dana White o rozhodnutí Khabiba Nurmagomedova nezápasiť až do jesene.

Podľa posledných vyjadrení Khabiba Nurmagomedova sa zdá, že obhajoby oficiálneho opasku ľahkej váhy, ktorý drží práve Dagestanec, sa nedočkáme skôr ako na jeseň.

Nurmagomedov dostal od Nevadskej atletickej komisie (NSAC) mastnú pokutu vo výške pol milióna dolárov a okrem toho zákaz činnosti na deväť mesiacov s možnosťou redukcie na šesť mesiacov za svoju rolu v pozápasovom incidente, ktorý vypukol po skončení duelu medzi ním a Conorom McGregorom, v októbri minulého roka na turnaji UFC 229.

Ak by chcel Nurmagomedov zredukovať svoj trest na šesť mesiacov, bol by nútený zúčastniť sa vo Vegas programu proti šikane. To však Nurmagomedov odmieta s tým, že v Las Vegas „je povolená prostitúcia a drogy" a navyše, jeho tímoví kolegovia, ktorí sa v októbri tiež zapojili do šarvátky, zinkasovali až ročné tresty, kvôli čomu Khabib avizuje, že na svoj ďalší zápas pokojne počká spolu s nimi aj celý rok.

S týmto rozhodnutím ale nie je spokojný prezident UFC Dana White. Ten na pozápasovej tlačovej konferencii po turnaji UFC 234 nevylúčil, že Nurmagomedov by mohol prísť o svoj opasok, alebo by bol aspoň vytvorený dočasný titul. „Keď máte opasok, nemôžete vyčkávať takú dlhú dobu," povedal White.

„Nemôžete urobiť také čosi. Takže ak sa ukáže, že to je pravda a naozaj sa tak zachová, potom by sme sa museli obzerať po iných možnostiach. Možno Conor McGregor-Tony Ferguson alebo ktosi iný z tejto skupiny."

Či už by malo ísť o duel o dočasný alebo oficiálny titul, pre bojovníkov ako Tony Ferguson či Dustin Poirier je to nádej na zaslúžený titulový súboj, na ktorý majú obaja nespochybniteľné právo.

White však v súčasnosti nič nesľubuje a zápasníkom odkazuje, aby boli pripravení. „Ak sa vám naskytne príležitosť, využite ju. Uvidíme, ako to napokon celé dopadne."

Foto: MMA Mania

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Dana White nevylučuje titulový zápas v ľahkej váhe bez Khabiba Nurmagomedova