Kariéru ukončil hráč, ktorého do NHL nedraftovali, no odohral v nej vyše tisíc zápasov

Dan Girardi bol klubovou stálicou.
Dan Girardi bol klubovou stálicou. (Autor: TASR/AP)
TASR|20. sep 2019 o 17:12

Zahral si aj finále Stanleyho pohára.

TAMPA BAY. Kanadský hokejový obranca Dan Girardi ukončil vo veku 35 rokov profesionálnu hráčsku kariéru.

Bývalý hráč New Yorku Rangers či Tampy Bay Lightning odohral v zámorskej NHL trinásť sezón, počas ktorých nazbieral 264 bodov (56+208) v 927 zápasoch základnej časti a 36 bodov (8+28) v 143 dueloch play off.

Girardimu vypršala po minulej sezóne zmluva s Tampou Bay a v lete ako voľný hráč si už nový angažmán nenašiel.

"V každom jednom zápase počas kariéry som vydal zo seba na ľade maximum. Teraz je čas začať novú kapitolu v mojom živote. Nemôžem byť šťastnejší," citoval Girardiho oficiálny web NHL.

Kanadský bek, ktorý nebol nikdy draftovaný, získal v roku 2005 titul v juniorskej OHL a v tej istej sezóne vyhral s London Knights aj prestížny Memorial Cup.

V drese Rangers odohral v NHL dlhých 11 sezón, v roku 2014 postúpil s Rangers až do finále Stanleyho pohára, v ktorom newyorský tím nestačil na Los Angeles Kings.

"Ďakujem všetkým svojim trénerom, rodine, priateľom či spoluhráčom za podporu počas celej kariéry. Rangers mi dali šancu splniť si detský sen a zahral som si NHL. Počas jedenástich sezón v New Yorku som získal mnoho priateľov na ľade aj mimo neho. Ostatné dva ročníky som si s rodinou užil v Tampe Bay.

Nikdy nezabudnem na chvíle v tomto klube. Hlavná vďaka patrí mojej manželke Pamele, že stále stála po mojom boku. Nezabúdam ani na syna Landona a dcéru Shaye, ktorí vždy boli fanúšikmi číslo jeden svojho ocka," uvádza sa vo vyhlásení Girardiho na webe Tampy Bay.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Kariéru ukončil hráč, ktorého do NHL nedraftovali, no odohral v nej vyše tisíc zápasov