Halák predviedol famózny zákrok, Cehlárik rozhodol o víťazstve

Slovenský brankár Jaroslav Halák v drese Bostonu Bruins.
Slovenský brankár Jaroslav Halák v drese Bostonu Bruins. (Autor: TASR)
Jakub Benko|20. sep 2019 o 06:54

Slováci v drese Bostonu sa ukázali.

VIDEO: Zákrok roka v podaní Jaroslava Haláka

PHILADELPHIA. V prípravných zápasoch pred novou sezónou NHL dostávajú príležitosť aj slovenskí hokejisti. Dvaja z nich nastúpili za Boston Bruins na ľade Philadelphie Flyers.

A obaja o sebe dali vedieť.

Slovenský brankár Jaroslav Halák predviedol už v prvom vystúpení pred novou sezónou zákrok, ktorý sa môže pokojne zaradiť medzi tie najlepšie v sezóne.

Za stavu 1:1 v prvej tretine dostala Philadelphia výhodu presilovej hry. Puk, ktorý sa odrazil od ľavej žrde Halákovej brány, sa dostal na hokejku útočníka Morgana Frosta.

Ten mal pred sebou už len odkrytú bránku.

Vtedy sa však objavila lapačka slovenského brankára, ktorá zabránila gólu. Frost sa po Halákovom zákroku ihneď chytal za hlavu.

Halák odchytal prvý zápas od 4. apríla a kryl 16 zo 17 striel Flyers. Od trénera Brucea Cassidyho si vyslúžil pochvalu.

"Halák potvrdil, že je veľmi dobrý brankár, dlhá pauza na ňom nebola vôbec vidieť. Viackrát náš tím podržal a v prvej tretine pri presilovke Philadelphie predviedol pri strele Morgana Frosta neuveriteľný zákrok," uviedol Cassidy.

Ďalší Slovák v službách Bruins, Peter Cehlárik, ktorý bojuje o miesto v prvom tíme, sa zase predviedol pred brankárom súpera.

Po vydarenej akcii Bostonu zakončoval do odkrytej brány.

Gól na 2:1 bol zároveň víťazným, keďže Philadelphia už nedokázala vyrovnať. Naopak, Boston ešte zvýšil svoje vedenie a vyhral v pomere 3:1.

Za Boston nastúpil premiérovo aj ďalší slovenský útočník, Róbert Lantoši. Ten ešte v minulej sezóne nastupoval za tipsportligový klub HK Nitra.

Teraz skúša šťastie v zámorí.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Halák predviedol famózny zákrok, Cehlárik rozhodol o víťazstve