Ďalším Slovákom v NHL je Marinčin. Už ho sleduje Vůjtek

Obranca Edmontonu Martin Marinčin (vľavo).
Obranca Edmontonu Martin Marinčin (vľavo). (Autor: SITA/AP)
Ondrej Gajdoš|6. dec 2013 o 17:09

Košický rodák zvládol debut za Edmonton, jeho tím vyhral nad Coloradom 8:2.

EDMONTON, BRATISLAVA. Obranca Martin Marinčin na svoju premiéru v NHL nikdy nezabudne. Trápiacemu sa Edmontonu pomohol k víťazstvu nad Coloradom 8:2. Hlavnou postavou štvrtkového zápasu bol strelec hetriku Tyler Hall, no tréner olejárov Dallas Eakins vyzdvihol aj nováčika v zadných radoch.

„Martin hral dobre,“ povedal kouč pre klubový portál. „Bolo na ňom vidieť, že je trochu nervózny, ale to je pri debute prirodzené. Ukázal to, čo chcem od obrancov v každom zápase. Aby hrali solídne, jednoducho. On to robil. Je to veľký štart mladého hráča do kariéry v NHL.“

Bez chyby, koncentrovane

Rodák z Košíc nastúpil v tretej obrane s Američanom Coreyom Potterom, ktorý s ním prišiel z farmy v Oklahoma City. Odohral 15:25 min, odsedel si dvojminútový trest za držanie a pripísal si jeden plusový bod. Neurobil žiadnu výraznejšiu chybu, hral koncentrovane.

Marinčin je trinástym Slovákom v tejto sezóne v NHL a osemdesiatym v histórii. Podľa reakcií trénera Eakinsa po zápase by mal nastúpiť v domácej hale Rexall Place aj v sobotňajšom stretnutí proti Calgary.

Vůjtek zaostril pozornosť

Dvadsaťjedenročný obranca je v širšej nominácii Slovenska na olympijský turnaj 2014.

„S Martinom som sa stretol v letnom kempe v Tatrách, ale naživo som ho ešte nevidel hrať. Nepoznám jeho herný štýl,“ vravel tréner Slovenska Vladimír Vůjtek. „Na konci minulej sezóny sme ho chceli do prípravy na majstrovstvá sveta, no Oklahoma City hrala v máji ešte v play off o Calderov pohár a klub ho neuvoľnil.“

Vůjtek zaregistroval, že Marinčin dostal vo svojom prvom stretnutí v najlepšej lige sveta pomerne veľký priestor na ľade, hral aj presilovky. V ďalších zápasoch ho chce sledovať v televíi.

„Ak by sa usadil v zostave Edmontonu, jeho šance na Soči by sa zvýšili,“ poznamenal Vůjtek.

Do určenia 25-člennej nominácii na ZOH zostáva trénerovi ešte mesiac.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ďalším Slovákom v NHL je Marinčin. Už ho sleduje Vůjtek