Marinčina pochválil tréner, jeho premiéra v NHL dopadla dobre

Martin Marinčin v národnom drese (vľavo).
Martin Marinčin v národnom drese (vľavo). (Autor: SITA/AP)
TASR|6. dec 2013 o 07:59

Myslím si, že hral vzadu solídne a presne to požadujem každý večer od nášho obrancu, povedal tréner Edmontonu Dallas Eakins.

EDMONTON. Martin Marinčin zažil víťazný debut v zámorskej NHL, keď jeho Edmonton v noci na piatok rozdrvil na domácom ľade Colorado 8:2.

Dvadsaťjedenročný košický odchovanec, ktorý dostal premiérovú pozvánku od predstaviteľov kanadského klubu v stredu, nastúpil v drese s číslom 85 v tretej obrannej dvojici "olejárov" po boku Coreyho Pottera.

Na ľade odohral 15 minút a 25 sekúnd, pričom dostal príležitosť zahrať si aj v presilovkách a v jednom oslabení. Hoci pri svojej profiligovej premiére nebodoval, zanechal dobrý dojem, okrem dvojminútového trestu za držanie hokejky si pripísal aj jeden plusový bod.

"Myslím si, že hral vzadu solídne a presne to požadujem každý večer od nášho obrancu," vyjadril sa pre oficiálnu webstránku "olejárov" na adresu Marinčina tréner domáceho tímu Dallas Eakins.

Klepali sa mu nohy

"Silnému Coloradu sme nadelili osmičku, zvíťazili sme, a tak je moja spokojnosť dvojnásobná. Zo začiatku sa mi trochu klepali nohy, ale postupom času nervozita opadla a potom to už bolo v pohode," opísal svoje pocity z debutu v NHL Martin Marinčin v rozhovore pre špecializovaný portál Hokej.sk.

V šatni Oilers ho spoluhráči privítali štandardne. "Potriasli sme si rukami, chlapci mi zablahoželali k postupu do NHL. Všetci sa už ale v podstate sústredili na zápas, do ktorého nezostávalo veľa času," pokračoval pre Hokej.sk Marinčin. Dôvera trénera ho potešila, veď na ľade absolvoval viac ako štvrtinu duelu a príležitosť dostal aj v presilovkách. "Prekvapilo ma to a potešilo zároveň. Takúto dôveru trénera som sám nečakal. Uvidíme, čo bude ďalej," dodal mladý obranca.

Nad Soči nerozmýšľa

Košický bek po premiére v profilige nerozmýšľa nad možnou účasťou na februárových ZOH v Soči. "Mám za sebou len prvý krok a snažím sa využiť príležitosť, ktorú mi Edmonton poskytol. Ak zaujmem reprezentačných trénerov natoľko, aby ma zavolali na olympiádu, tak budem samozrejme veľmi

Bývalý mládežnícky reprezentant je trinástym slovenským hokejistom, ktorý sa v prebiehajúcom ročníku NHL predstavil na zámorských klziskách.

Pozvánku do prvého tímu Edmontonu si vypýtal svojimi kvalitnými výkonmi na farme, v drese Oklahomy City Barons odohral v tomto ročníku AHL 20 stretnutí, v ktorých nazbieral dva góly, šesť asistencií a štyri plusky. Urastený, 196 cm vysoký zadák figuruje aj v širšej 55-člennej nominácii trénera Vladimíra Vůjteka na februárový olympijský turnaj v Soči.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Marinčina pochválil tréner, jeho premiéra v NHL dopadla dobre