Tímu vďačí za veľa úspechov. Van Aert podpísal jedinečnú zmluvu

Wout van Aert.
Wout van Aert. (Autor: REUTERS)
TASR|18. sep 2024 o 14:30

Wout van Aert zostane v tíme Visma-Lease a Bike do konca kariéry.

BRUSEL. Belgický cyklista Wout van Aert podpísal unikátnu zmluvu so spoločnosťou Visma-Lease, ktorou sa zaviazal pôsobiť do konca kariéry v tíme Visma–Lease a Bike. Tím o tom informoval v oficiálnom stanovisku.

Van Aert prišiel do Vismy v roku 2019 a v jej farbách dosiahol viacero veľkých úspechov. Vyniká v nich predovšetkým deväť etapových víťazstiev na Tour de France a tri na španielskej Vuelte.

Novou dohodou predĺžil zmluvu, ktorá mala vypršať v roku 2026.

"V našom športe je niečo takéto jedinečné, no ani jeden z nás o tom nemusel dlho premýšľať," povedal generálny riaditeľ tímu Richard Plugge.

Tridsaťročný Van Aert uviedol, že sa vo Visme cíti ako doma:

"V tíme pracujeme s najlepšími ľuďmi a s najlepším vybavením. Spoločne neustále hľadáme možnosti zlepšenia, čím sa neustále rozvíjame individuálne, ale aj tímovo. Tomuto prístupu vďačím za veľa úspechov."

Sezóna 2024 je pre Van Aerta popretkávaná úspechmi a problémami.

Pri páde v belgických jednodňových pretekoch Dwars door Vlaanderen utrpel niekoľko zlomenín, ktoré ho vyradili z mnohých klasík a Giro d'Italia.

Na Tour nezvíťazil v žiadnej etape, no na Vuelte sa zaradil k favoritom, keď vyhral tri etapy. Neskôr ho však kolízia v 16. etape vyradila zo zvyšku pretekov.

Na OH v Paríž získal bronz v časovke, ktorá pre neho znamenala druhý olympijský kov po striebre v cestných pretekoch v Tokiu pred tromi rokmi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Tímu vďačí za veľa úspechov. Van Aert podpísal jedinečnú zmluvu