Zlá správa pre Belgicko. Van Aert má covid v najnevhodnejšom čase

Belgičan Wout van Aert.
Belgičan Wout van Aert. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|1. apr 2022 o 20:52 (aktualizované 1. apr 2022 o 21:29)

Vynechá monument Okolo Flámska.

BRATISLAVA. Belgický cyklista Wout van Aert definitívne vynechá nedeľňajšiu monumentálnu klasiku Okolo Flámska. Dôvodom je koronavírus.

Víťaz troch etáp z predošlého ročníka Tour de France, vrátane dojazdu v Paríži, o tom informoval vo videu, ktoré zverejnil na svojich sociálnych sieťach.

"Boli to dva hektické dni a môžem oznámiť, že nebudem na štarte pretekov Okolo Flámska túto nedeľu. Včera ráno som sa zobudil s bolesťou hrdla.

Hneď som si urobil dva testy na covid a oba boli pozitívne. Následne to potvrdili ďalšie dva PCR testy a preto pre mňa neexistuje žiadna šanca, aby som mohol štartovať," smutne skonštatoval belgický šampión.

Zároveň rodák z Herentalsu povedal, že má len mierne príznaky ochorenia, z ktorých spomenul bolesť hrdla a mierne nachladnutie. Aj preto verí, že sa do súťažného kolotoča bude môcť vrátiť čo najrýchlejšie.

Belgičan sa snažil byť zodpovedný a minimalizovať riziko nákazy koronavírusom. Napriek tomu mu pozitívne testy vyšli, ako povedal, v tom najnevhodnejšom čase.

"Je to veľmi nešťastné pre Wouta, ale v konečnom dôsledku aj pre celé Belgicko a pre náš tím. Ale keďže poznám Wouta, vráti sa silnejší ako kedykoľvek predtým," povedal športový riaditeľ tímu Jumbo-Visma Arthur van Dongen.

Dvadsaťsedemročný van Aert vo videu tiež poďakoval fanúšikom za podporu a priznal, že v nedeľu bude najväčším fanúšikom svojich tímových kolegov. Namiesto neho si debut na Okolo Flámska odbije Mick van Dijke.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Zlá správa pre Belgicko. Van Aert má covid v najnevhodnejšom čase