VIDEO: Únik Španielky pozastavil vlak, vyrovnaný špurt musel rozhodnúť až fotofiniš

Puck Pieterseová v cieli 4. etapy Tour de France Femmes 2024.
Puck Pieterseová v cieli 4. etapy Tour de France Femmes 2024. (Autor: TASR/AP)
REUTERS|14. aug 2024 o 17:23 (aktualizované 14. aug 2024 o 17:32)

O triumf vo 4. etape Tour de France Femmes bojovali tri cyklistky.

Tour de France Femmes 2024

4. etapa: (Valkenburg - Liége, 122,7 km):

1.

Puck Pieterseová

Holandsko

Fenix-Deceuninck 

3:12:28 hod

2.

Demi Volleringová

Holandsko

SD Worx-Protime

+ 0 s

3.

Karatzyna Niewiadomaová

Poľsko

Canyon / Sram Racing

+ 0 s

4.

Kim le Courtová

Maurícius

AG Insurance - Soudal Team

+ 29 s

5.

Noemi Rüeggová

Švajčiarsko

EF-Oatly-Cannondale

+ 29 s

6.

Thalita de Jongová

Holandsko

Lotto DSTNY Ladies

+ 29 s

BRATISLAVA. Holandská cyklistka Puck Pieterseová z tímu Fenix-Deceuninck predstihla líderku pretekov Demi Volleringovú a vyhrala štvrtú etapu Tour de France Femmes.

Celkovo sa posunula na druhé miesto celkového poradia, pričom obhajkyňa prvenstva Volleringová svoj náskok ešte navýšila.

Na 122,7 km dlhej trase z Valkenburgu do Liége sa zvádzal trojitý boj o etapové víťazstvo.

Poľka Katarzyna Niewiadomaová sa musela uspokojiť len s tretím miestom, keďže holandské duo predviedlo v záverečnom špurte napínavý súboj. Víťazku Pieterseovú nakoniec určil až fotofiniš.

VIDEO: Záver 4. etapy Tour de France Femmes 2024

„Je to neuveriteľné. Posledné dni som mala super nohy, prvý deň som mala dobré nohy, druhý deň som mal dobré nohy a dnes som nohy vôbec necítila. Získať tu víťazstvo v šprinte proti Demi je splnený sen,“ povedala Pieterseová.

Prvý útok prišiel od Španielky Sary Martinovej. Jazdkyňa Movistaru sa odtrhla viac ako 90 kilometrov pred cieľom, a hoci sa jej podarilo získať viac ako minútu od pelotónu, nakoniec bola stiahnutá späť.

Martinová mala šancu na menší oddych kým bola vpredu, keďže musela trpezlivo počkať na železničnom priecestí na prejazd vlaku.

Belgičanka Justine Ghekierová sa ako prvá dostala na vrchol predposledného z ôsmich stúpaní a 23 kilometrov pred cieľom sa rozhodla využiť svoju šancu a odpútať sa zo skupiny.

Volleringová začala tlačiť na pelotón a pred vrcholom záverečného stúpania Ghekiereovú doťahovali, líderka pretekov sa presadila a spolu s Pieterseovou a Niewiadomovou mala na poslednom kilometri 30-sekundový náskok.

Niewiadomaová, celkovo tretia na posledných dvoch ročníkoch Tour de Femmes, zaútočila 700 metrov pred cieľom, ale útok prišiel príliš skoro a vo fotofiniši sa z triumfu tešila Pieterseová.

Volleringová začala deň s trojsekundovým náskokom v celkovom poradí pred kolegyňou z tímu SD Worx-Protime Lorenou Wiebesovou.

Svoj náskok navýšila na 22-sekúnd pred Pieterseovou, ktorá prevzala aj bodkovaný dres pre najlepšiu vrchárku, pričom Niewiadomová je tretia so stratou ďalších 12 sekúnd.

Štvrtkovú piatu etapu tvorí 152,5 km dlhá rovinatá trasa z Bastogne do Amneville, keďže preteky sa po úvodných troch dňoch strávených v Holandsku a Belgicku dostávajú do Francúzska.

Priebežné celkové poradie

1.

Demi Volleringová

Holandsko

SD Worx-Protime

7:40:10 hod

2.

Puck Pieterseová

Holandsko

Fenix-Deceuninck 

+ 22 s

3.

Karatzyna Niewiadomaová

Poľsko

Canyon / Sram Racing

+ 34 s

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»VIDEO: Únik Španielky pozastavil vlak, vyrovnaný špurt musel rozhodnúť až fotofiniš