Aj takto mu chcú vzdať úctu. Tri tímy odstúpili z Okolo Švajčiarska

Tímoví kolegovia si uctili pamiatku zosnulého Gina Mädera.
Tímoví kolegovia si uctili pamiatku zosnulého Gina Mädera. (Autor: Team Bahrain Victorious/ twitter)
TASR|17. jún 2023 o 09:48 (aktualizované 17. jún 2023 o 14:57)

Vyhlásili to pred štartom sobotňajšej siedmej etapy súťaže.

BERN. Švajčiarsky tím Tudor Pro Cycling zrušil po smrti 26-ročného Gina Mädera účasť na pretekoch Okolo Švajčiarska. Vyhlásil to pred štartom sobotňajšej siedmej etapy súťaže z Tübachu do Weinfeldenu.

"Po dôkladnom zvážení a rozhovoroch s jazdcami aj personálom sa tím rozhodol nepokračovať v pretekaní na tohtoročnom Okolo Švajčiarska.

Za týchto ťažkých okolností cítime, že je to ľudský spôsob, ako rešpektovať pocity našich jazdcov a vzdať úctu Ginovi," uviedol tím na sociálnej sieti.

Mäder podľahol zraneniam, ktoré utrpel počas štvrtkovej piatej etapy.

K rovnakému kroku sa uchýlil aj tím, za ktorý Švajčiar pretekal: "Po tragickej strate Gina Mädera sa tím Bahrain Victorious rozhodol odstúpiť."

Švajčiar spoločne s Američanom Magnusom Sheffieldom spadli v závere etapy počas zjazdu z Albulapassu a skončili hlboko pod úrovňou vozovky.

Mäder zostal po páde do rokliny ležať v bezvedomí. Lekárom sa ho podarilo na mieste oživiť a vrtuľníkom ho previezli do nemocnice, kde v piatok zomrel.

Na štart sobotňajšej 7. etapy z Tübachu do Weinfeldenu sa nepostavil ani tím Intermarché-Circus-Wanty.

Ďalšie stajne dali svojim jazdcom možnosť opustiť podujatie po individuálnom rozhodnutí, využili to najmä poprední cyklisti zo Švajčiarska, Marc Hirschi z UAE Emirates či Stefan Küng z Groupama-FDJ.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Aj takto mu chcú vzdať úctu. Tri tímy odstúpili z Okolo Švajčiarska