VIDEO: Nepochopiteľné správanie. Fanúšik hádzal čipsy po Pogačarovi s Vingegaardom

Tadej Pogačar počas 14. etapy na Tour de France 2024.
Tadej Pogačar počas 14. etapy na Tour de France 2024. (Autor: TASR/AP)
TASR|14. júl 2024 o 12:10

Profesionálna cyklistická asociácia podnikne právne kroky.

SAINT-LARY-SOULAN. Profesionálna cyklistická asociácia (CPA) podnikne právne kroky proti divákovi, ktorý počas sobotňajšej 14. etapy Tour de France 2024 hodil zemiakové lupienky po Slovincovi Tadejovi Pogačarovi (SAE Team Emirates) a Dánovi Jonasovi Vingegaardovi (Visma - Lease A Bike).

Divák si na oboch cyklistov počkal pred finišom v lyžiarskom stredisku Pla d'Adet. Na sociálnej sieti X sa šíri video, na ktorom vidieť, že lupienky zasiahli Pogačara priamo do tváre.


"CPA s podnikne právne kroky proti tomuto mužovi za to, čo urobil Pogačarovi aj Vingegaardovi. Je to neúctivé a nebudeme to tolerovať," uviedol prezident asociácie Adam Hansen.

V sobotnej etape triumfoval Pogačar o 39 sekúnd pred Vingegaardom a na čele celkového poradia zvýšil svoj náskok na 1:57 minúty.

"Bolo tam dosť bučania a niekto hádzal čipsy. Počul som, že ich hádzali aj po Tadejovi. Je to zvláštna vec. Ľudia by sa mali zdržiavať mimo cesty. Nechápem, prečo má niekto potrebu ísť na cyklistické preteky a bučať tam po pretekároch," vyhlásil po skončení etapy Dán.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»VIDEO: Nepochopiteľné správanie. Fanúšik hádzal čipsy po Pogačarovi s Vingegaardom