Cyklistika: Slovák Jurčo je na časovku pripravený

Matej Jurčo
Matej Jurčo (Autor: sita)
TASR|12. aug 2008 o 08:26

Cyklisti spolu so slovenským reprezentantom Matejom Jurčom absolvujú dve kolá medzi časťami Badaling a Juyongguan o dĺžke 47,6 km

Peking 12. augusta (TASR) - Po daždi a smogu sa musia cyklisti pripraviť na ešte vyššiu teplotu a vlhkosť v okolí Čínskeho múru, kde bude v stredu na programe olympijská individuálna časovka. Muži spolu so slovenským reprezentantom Matejom Jurčom absolvujú dve kolá medzi časťami Badaling a Juyongguan o dĺžke 47,6 km, o víťazke ženskej súťaže sa rozhodne po jednom kole.

Jurčo je na časovku pripravený

Jurčo trénoval v utorok i pondelok a na časovku sa do detailov pripravil. "Trať sme si dopodrobna prešli, preskúmali zákruty a rizikové miesta. Prípravu sme samozrejme prispôsobili tomu, že Matej pôjde na inom bicykli a v iných podmienkach," povedal pre TASR tréner Vendelín Kvetan. Sobotňajšie preteky s hromadným štartom Jurčo nedokončil, rovnako jeho krajan Roman Broniš. Ako jediný zo slovenskej výpravy do cieľa prišiel Ján Valach, ktorý obsadil 67. priečku.

Favoritom Cancellara

K hlavným favoritom mužskej súťaže patrí Švajčiar Fabian Cancellara, ktorý v sobotu získal bronzovú medailu. "Preteky s hromadným štartom pritom ani neboli mojou prioritou," poznamenal. Ďalšími adeptmi na zisk cenného kovu sú zlatý pekinský medailista Samuel Sanchez, Nemec Stefan Schumacher, Američan Levi Leipheimer, Austrálčan Cadel Evans a Španiel Alberto Contador.

Spomedzi žien sú favoritkami Američanka Kristin Armstrongová, majsterka sveta v časovke z roku 2006, Holanďanka Marianne Vosová, Nemka Judith Arndtová a bronzová medailistka z OH 2004 Karen Thürigová zo Švajčiarska.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Cyklistika: Slovák Jurčo je na časovku pripravený