Ohromná konkurencia. V Kanade sa predstavia Pogačar, van Aert aj Sagan

Slovenský cyklista Peter Sagan.
Slovenský cyklista Peter Sagan. (Autor: Reuters)
SITA|25. aug 2022 o 15:30

Kanadské klasiky sa uskutočnia prvý raz od začiatku pandémie.

BRATISLAVA. Cyklistické Veľké ceny Québecu a Montrealu, ktoré bývajú tradičnou súčasťou kalendára UCI, budú mať veľmi kvalitné obsadenie.

Kanadskí organizátori totiž rátajú s účasťou až štyroch jazdcov, ktorí sa na tohtoročnej Tour de France umiestnili v celkovej klasifikácii v Top 6.

Okrem 18 tímov s licenciou najvyššej úrovne dostali voľnú kartu zoskupenia Arkéa-Samsic a TotalEnergies z ProTour, čo otvorilo príležitosť súťažiť v Kanade aj skúsenému slovenskému cyklistovi Petrovi Saganovi.

Okrem neho by na štarte oboch podujatí nemali chýbať Slovinec Tadej Pogačar, Belgičania Wout van Aert a Greg van Avermaet, Austrálčan Michael Matthews, Brit Geraint Thomas či Francúzi Romain Bardet a David Gaudu.

Wout van Aert (vpravo) a Tadej Pogačar na Tour de France 2022.
Wout van Aert (vpravo) a Tadej Pogačar na Tour de France 2022. (Autor: TASR/AP)

Z Top 6 TdF 2022 budú chýbať iba celkový víťaz Dán Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) a napokon piaty Rus Alexander Vlasov (Bora-Hansgrohe).

Veľké ceny Québecu (9.9.) a Montrealu (11.9.) sa v predchádzajúcich dvoch rokoch nekonali, proti bola pandémia ochorenia COVID-19.

"Sme výnimočne šťastní a hrdí na to, že v Québecu a Montreale uvidíme elitných jazdcov. Počas ostatných dvoch rokov, ktoré boli veľkou výzvou, sme tvrdo pracovali na tom, aby náš príbeh pokračoval.

Zásluhou partnerov sa nám to aj podarilo naplniť. Dojal nás entuziazmus tímov WorldTour, aby sa mohli vrátiť do Kanady a cez oceán dostať kvalitných jazdcov.

Som presvedčený, že preteky z roku 2022 si všetci budú pamätať ešte veľmi dlho," uviedol v tlačovej správe šéf organizátorov Sébastien Arsenault.

Kanaďania tiež vyzdvihli účasť domáceho jazdca Huga Houla, ktorý ako prvý pretekár z kanadskej provincie Québec ovládol etapu na Tour de France.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Ohromná konkurencia. V Kanade sa predstavia Pogačar, van Aert aj Sagan