Rozlúčka Sagana? Bude na mieste, kde si pred rokmi obliekol žltý dres

Peter Sagan (vpravo) a Jordi Meeus počas poslednej etapy na Tour de France 2023.
Peter Sagan (vpravo) a Jordi Meeus počas poslednej etapy na Tour de France 2023. (Autor: Reuters)
Miloslav Šebela|6. sep 2023 o 11:40

Začiatkom októbra absolvuje klasiku Tour de Vendée.

BRATISLAVA. Poslednými cestnými pretekmi v kariére trojnásobného majstra sveta Petra Sagana bude klasika Tour de Vendée.

Táto francúzska jednorazovka je na programe v nedeľu 1. októbra a v jej 50-ročnej histórii dosiahol najviac triumfov Estónec Jaan Kirsipuu (4).

Celkovo jej však dominujú Francúzi. Vyhrali sedem z predošlých deviatich edícii, naposledy mohol dvíhať ruky nad hlavu Bryan Coquard.

„Keď mi Peter v júni oznámil, že končí (nedohodli sa na zmluve, pozn.), navrhol som mu: Ukončíme to na Vendée a on súhlasil,“ hovoril pre denník Ouest France manažér tímu TotalEnergies Jean Rene Bernardeau.

Tour de Vendée sú prakticky domáce preteky prokontinentálneho tímu TotalEnergies. Francúzsky tím pochádza z tohto regiónu, má odtiaľto sponzorov aj viacerých pretekárov. S týmto regiónom je silno spätý.

„Peter nevedel, že sme tak silno spojený s týmto departmentom. Povedal som mu, že obyvatelia Vendée mu vystroja veľkú oslavu,“ doplnil Bernardeau.

Cieľ Tour de Vendée je v meste La-Roche-sur-Yon.

Dojazd tejto klasiky je rovnaký aký mala 2. etapa na Tou de France 2018. Peter Sagan vtedy vybojoval víťazstvo z malej skupinky a obliekol si žltý dres.

V posledných súťažiach však nemá takú výkonnosť. Posledné dva štarty - majstrovstvá sveta a Bretagne Classic sa mu nepodarilo ani dokončiť. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Rozlúčka Sagana? Bude na mieste, kde si pred rokmi obliekol žltý dres