Vybojoval najlepší výsledok sezóny. Potom Sagan z pretekov odstúpil

Peter Sagan.
Peter Sagan. (Autor: SME - JOZEF JAKUBČO)
Miloslav Šebela|9. mar 2022 o 13:37

Slovenský cyklista mal zvýšenú teplotu a žalúdočné problémy.

BRATISLAVA. Peter Sagan v stredu nenastúpil na 3. etapu pretekov Tirreno – Adriatico. Ešte v utorok pritom bojoval o etapové víťazstvo.

V šprinte ukázal sľubný výkon. Chýbala mu rýchlosť v závere etapy, ale vybojoval si 4. miesto, čo je jeho najlepší výsledok v tejto sezóne. 

„Mohlo to byť lepšie, ale aj horšie. Súperi, ktorí prišli spoza mňa, boli veľmi silní a rýchli. V tom bol rozdiel,“ komentoval výsledok v druhej etape. 

V stredu však mal slovenský majster žalúdočné problémy a pridala sa aj horúčka. Z pretekov preto odstúpil. Informoval o tom portál cyclingnews.

Talianske etapové preteky mali byť dôležitým bodom v jeho príprave smerom k jarným klasikám. Súťažné kilometre po jeho dostúpení z Tirreno – Adriatico mu budú na najbližších pretekoch chýbať. 

Sagana v novej sezóne sprevádzajú len zdravotné problémy. Na rodinnej lyžovačke pred Silvestrom ochorel na Covid 19. Musel vynechať zahraničné sústredenie a prípravu na novú sezónu odštartoval neskôr.

Na prvých súťažných štartoch bolo na ňom badať, že nemá dostatočnú výkonnosť. Aj na klasikách Omloop Het Nieuwsblad a Kuurne - Brussel - Kuurne skončil s výraznou stratou na víťaza.

Uplynulý týždeň ho trápili zapálené dýchacie cesty. Test na covid mal však Sagan negatívny. Teraz ho z pretekov vyradilo znova zdravie.

Sagana pritom už budúci týždeň čaká prvý z vrcholov tejto sezóny. Monumentálna klasika Miláno - San Remo (19. marca) a mal by byť aj na štarte pretekov Miláno - Turín (16. marca).

Vlani mal rovnako slabší úvod sezóny. Na prelome januára a februára prekonal covid, následne nebol v najlepšej forme. Na Miláno - San Remo však napriek tomu skončil na výbornom 4. mieste.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Vybojoval najlepší výsledok sezóny. Potom Sagan z pretekov odstúpil