Sagan sa vrátil do akcie, na úspech Velitsa vo Švajčiarsku nenadviazal

Peter Sagan.
Peter Sagan. (Autor: Team TotalEnergies/ twitter)
Sportnet|10. jún 2022 o 18:18 (aktualizované 10. jún 2022 o 19:10)

Z víťazstva sa tešil domáci cyklista.

GP Kantons Aargau 2022

Jednorazové preteky (176 km):

1.

Marc Hirschi

Švajčiarsko

UAE Emirates

4:14:05 h

2.

Maximilian Schachmann

Nemecko

Bora-Hansgrohe

+ 0 s

3.

Andreas Kron

Dánsko

Lotto Soudal

+ 0 s

4.

Lorenzo Rota

Taliansko

Intermarché - Wanty - Gobert

+ 0 s

5.

Georg Zimmermann

Nemecko

Intermarché - Wanty - Gobert

+ 0 s

6.

Clément Champoussin

Francúzsko

AG2R Citroën

+ 2 s

68.

Peter Sagan 

Slovensko

TotalEnergies

+ 10:07 min

LEUGGERN. Slovenský cyklista Peter Sagan sa po vyše dvoch mesiacoch vrátil do súťažného kolotoča. Ešte pred etapovými pretekmi Okolo Švajčiarska (12. - 19. júna) absolvoval klasiku Grosser Preis des Kantons Aargau.

V poradí 58. ročník týchto švajčiarskych pretekov sa odohrával na okruhu v meste Leuggern. Cyklisti sa naň dostali po 32-kilometrovom rovinatom úseku a následne okruh absolvovali až sedemkrát.  

Ten mal 20 kilometrov, pričom najnáročnejšou časťou bolo stúpanie Rotberg, ktoré malo 7,1 kilometra s priemerným sklonom 3,7 percenta. Najprudšie boli jeho posledné dva kilometre, kde sa priemer vyšplhal na 5,4 percenta. 

Peter Sagan sa príliš nevyskytoval v záberoch kamier a pracoval skôr pre Anthonyho Turgisa, ktorý napokon ako líder tímu TotalEnergies skončil ôsmy.

V záverečnom okruhu sa odčlenila skupina siedmich pretekárov, ktorí bojovali o víťazstvo. V špurte mal najviac síl domáci Marc Hirschi, ktorý napokon zdolal aj dvojnásobného víťaza pretekov Paríž - Nice Maximiliana Schachmana.

Petra Sagana napokon klasifikovali na 68. mieste s mankom 10:07 minúty. Nenapodobnil tak krajana Petra Velitsa, ktorý tieto preteky vyhral v roku 2009.

Žilinský rodák môže byť napriek výraznej strate spokojný, pretože po dlhom čase otestoval svoju formu v náročných pretekov s kvalitnou konkurenciou.

V tejto sezóne bojoval s následkami ochorenia Covid-19, pre ktoré napokon nedokončil etapové preteky Tirreno-Adriatico a Circuit Sarthe.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Sagan sa vrátil do akcie, na úspech Velitsa vo Švajčiarsku nenadviazal