03.07.2023 13:00
3. Etapa
Amorebieta-Etxano > Bayonne
187 km
sport-ground-additional-data
rovinatý
Jasper Philipsen
Alpecin - Deceuninck

Šprinty sú dnes nebezpečnejšie. Sagan: Nepotrebujem sa tu zabiť

Peter Sagan.
Peter Sagan. (Autor: Reuters)
Miroslav Kováčik|3. júl 2023 o 22:20

Peter Sagan v prvej šprintérskej etape neuspel.

BAYONNE, BRATISLAVA. Situácia v šprinte cyklistických pretekov sa mení nie z minúty, ale doslova zo sekundy na sekundu.

Fanúšikovia Petra Sagana spozorneli, keď videli ako sa ich favorit dostáva v 3. etape Tour de France dopredu na méte 1,5 kilometra pred cieľom.

Hoci pár sekúnd predtým ani nebol v zábere kamier, zrazu bol zdanlivo na vynikajúcej pozícii. Prečo zdanlivo? Bolo to príliš skoro, čo rýchlo pochopil.

Bol síce za zadným kolesom Biniama Girmaya, no ten mal pred sebou už len jedného tímového kolegu, ktorý nemal dosť energie na to, aby zrýchľoval.

Sagan sa tak siahol k vláčiku tímu Alpecin-Deceuninck, dokonca Mathieu van der Poela gestom nabádal, aby išiel s Jasperom Philipsenom pred neho.

To sa napokon aj stalo, no problémom bolo, že pri prejazde pravotočivou zákrutou sa cez neho dostali aj dvaja pretekári tímu Bora-Hansgrohe. Tí ho výrazne spomalili a následne ostatní súperi Sagana chtiac či nechtiac zavreli.

VIDEO: Zostrih z 3. etapy Tour de France 2023

Sagan žartoval aj porovnával

Od momentu, kedy Sagan stratil zadné koleso Philipsena a dostal sa prakticky do neriešiteľnej pozície, ubehlo približne 13 sekúnd.

Trojnásobný majster sveta napokon finišoval na 19. mieste. "No, asi mi tikajú biologické hodiny," žartoval Sagan v rozhovore pre RTVS.

Akoby narážal na to, že vo svojom veku 33 rokov už nestačí na mladších súperov. Pravdou je, že šprinty etáp sú dnes iné ako v minulosti.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tour de France 2023»Šprinty sú dnes nebezpečnejšie. Sagan: Nepotrebujem sa tu zabiť