Privara obhájil bez súpera, jeho cieľom zostáva Národné cyklistické centrum

Peter Privara, riaditeľ pretekov Okolo Slovenska a prezident SZC.
Peter Privara, riaditeľ pretekov Okolo Slovenska a prezident SZC. (Autor: TASR)
TASR|28. jan 2023 o 16:52

Prezidentom Slovenského zväzu cyklistiky bude ďalších 5 rokov.

GBEĽANY. Peter Privara bude naďalej prezident Slovenského zväzu cyklistiky. V sobotňajších voľbách na Konferencii SZC v Gbeľanoch dostal takmer jednohlasnú podporu.

Oproti minulosti sa navrhovatelia zhodli na jedinom kandidátovi, súčasnom prezidentovi Privarovi, ktorý vo voľbách získal 86 z celkového počtu 89 hlasov, traja hlasujúci sa zdržali.

Na zasadnutí sa zišlo 70 delegátov s celkovým počtom 89 hlasov (podľa počtu aktívnych pretekárov), aby vyhodnotili sezónu 2022 a zvolili prezidenta pre nasledujúcich päť rokov.

Rokovania otvorili voľby komisií pre priebeh konferencie a odovzdávanie plakiet jubilujúcim členom Júliusovi Balážovi, Zdenovi Šluchovi a Pavlovi Dvořákovi. Po nich predniesol prezident správu o činnosti zväzu.

Privara taktiež informoval o náraste dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu aj o úspechoch slovenskej cyklistiky na poli diplomacie. Najvýznamnejšie medzníky jednotlivých odvetví priblížili zástupcom klubov ich predsedovia.

Pokiaľ ide o organizáciu "veľkých podujatí", fanúšikovia cyklistiky sa môžu tešiť na spoločné majstrovstvá SR a ČR v cestnej cyklistike, ktoré sa uskutočnia v okolí Tlmačov, majstrovstvá Európy v triale s dejiskom v Poprade, C1 dráhové preteky v Prešove a preteky Okolo Slovenska.

"Potešila ma tá veľká podpora 86 z 89 hlasov, dostal som veľmi silný mandát. Je to veľký záväzok. Našou prioritou do nasledujúcich rokov je pokračovanie v boji o realizáciu nášho dlhodobého sna - postavenia Národného cyklistického centra, ktoré je také potrebné pre rozvoj nášho športu.

Minulé vedenie ministerstva nám nebolo neklonené, tak verím, že po voľbách sa k tomu dostaneme späť, ale nechcem politikárčiť. Je nám úplne jedno, kto získa moc. Veľmi potrebujeme túto infraštruktúru.

Zväz ako taký funguje veľmi dobre, všetky komisie pracujú a zjavne to vidia aj predstavitelia našich klubov, keď som od nich získal opäť dôveru a veľmi im za to ešte raz ďakujem," citovala Privaru oficiálna zväzová stránka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Privara obhájil bez súpera, jeho cieľom zostáva Národné cyklistické centrum