Pomohol udržať tím medzi elitou. Quintana dodržal sľub a odchádza

Nairo Quintana.
Nairo Quintana. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|1. okt 2022 o 13:15

Tvrdenia o dopingu odmieta.

BRATISLAVA. Kolumbijský cyklista Nairo Quintana nebude pokračovať vo francúzskom tíme Arkéa Samsic. Informoval o tom na sociálnych sieťach

"Chcem sa poďakovať za tri roky strávené v tíme Arkéa Samsic. Mali sme veľa pretekov, niektoré sme vyhrali, niektoré prehrali.

Všetky skúsenosti som odovzdal a podarilo sa mi získať body, aby sa tím udržal vo World Tour. Splnil som to, čo som sľúbil," povedal.

Tridsaťdvaročný cyklista, ktorý vyhral celkové poradie na Gira d'Italia aj Vuelte, sa v tejto sezóne už v pretekoch nepredstaví pre zdravotné problémy.

V poslednom období v súvislosti s jeho menom zarezonovala téma okolo pozitívneho testu na tramadol - používa sa na tlmenie stredne silných bolestí.

Ide o látku, ktorá nie je na zozname Medzinárodnej antidopingovej federácie (WADA), no cyklistická únia ich na svojich súťažiach nepovoľuje. 

Aj preto nebol Quintana suspendovaný, no prišiel o šieste miesto na Tour de France. Sám však tvrdenia o tom, že užil tramadol odmieta. 

"Neviem nič o užití tejto látky. Popieram, že som ju niekedy vo svojej kariére užil. S mojím tímom právnikov využijeme všetky možnosti na moju obranu," uviedol Quintana vo vyhlásení zverejnenom na twitteri.

Pred Tour de France boli medializované správy o tom, že Quintana s tímom Arkéa Samsic predĺžil kontrakt, no vyjadrenia generálneho manažéra tímu Emmanuela Huberta naznačujú, že išlo len o ústnu dohodu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Pomohol udržať tím medzi elitou. Quintana dodržal sľub a odchádza