Lepšie to nemohlo byť, vravel van der Poel. V cieli sa ale ospravedlnil súperovi

Mathieu Van der Poel s trofejou za víťazstvo na Paríž - Roubaix.
Mathieu Van der Poel s trofejou za víťazstvo na Paríž - Roubaix. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|9. apr 2023 o 19:20

Peter Sagan utrpel otras mozgu.

BRATISLAVA. Kamaráti z nich nikdy nebudú. Je medzi nimi rešpekt, podajú si ruky a poznajú do detailov svoje kvality a slabé stránky. Ale aj keď to niekedy vyzerá, že by mohli spolu vychádzať dobre, je to veľký omyl. 

Wout van Aert a Mathieu van der Poel spolu bojujú medzi sebou o víťazstvá už viac ako dekádu. Veľmi často sa o víťazovi rozhoduje medzi nimi dvomi.

„Nemôžeme byť priatelia. Ako by sme mohli spolu vychádzať a potom ísť na preteky a bojovať proti sebe takto? To čo nás poháňa je fakt, že sa nemáme radi,“ hovoril van Aert pre L’Equipe. 

Lepšie to už nebolo možné, vravel víťaz

Je to výnimočná rivalita. Jedna historka vraví, že ešte keď neboli v cestnej cyklistike ich po jedných pretekoch v cyklokrose posadila do štúdia televízia Sporza. Bez moderátora. Len Belgičan a Holanďan.

Producenti očakávali, že dvaja najsilnejší jazdci sa budú medzi sebou baviť a rozoberať preteky. Skončilo to veľkým fiaskom. Obaja mali 17 rokov a už z nich boli veľkí rivali. Nemali chuť vôbec sedieť vedľa seba. 

„Nechápem, prečo som s tým súhlasil. Nemal som mu, čo povedať. Už vtedy sme boli súperi,“ hovoril van Aert. 

Na klasike Paríž – Roubaix to bol opäť ich veľký súboj. Keď sa pri výjazde z úseku Carrefour de l'Arbre obaja dostali do vedenia zdalo sa, že znovu to bude duel.

Belgičan však začal strácať rýchlosť a tušil, že je zle. Sklonil hlavu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Lepšie to nemohlo byť, vravel van der Poel. V cieli sa ale ospravedlnil súperovi