Kubiš ovládol preteky v Kamerune, získal až tri cenné dresy

Lukáš Kubiš na pretekoch Grand Prix Chantal Biya.
Lukáš Kubiš na pretekoch Grand Prix Chantal Biya. (Autor: Slovenský zväz cyklistiky/ instagram)
TASR|10. okt 2021 o 17:37 (aktualizované 10. okt 2021 o 19:12)

V záverečnej etape skončil na 10. mieste.

YAOUNDÉ. Slovenský cyklista Lukáš Kubiš sa stal celkovým víťazom 21. ročníka Grand Prix Chantal Biya v Kamerune.

Dvadsaťjedenročný pretekár v drese slovenskej reprezentácie si udržal prvú priečku aj po záverečnej 5. etape. Tá viedla zo Sangmelimy do hlavného mesta Yaoundé, merala 166,2 km a Kubiš v nej obsadil 10. miesto.

Okrem dresu pre celkového víťaza si z podujatia Africa Tour odniesol aj biely pre najlepšieho mladého pretekára a zelený pre víťaza bodovacej súťaže.

Kubiš skončil v úvodnej etape tretí, druhú vyhral a po tretej, v ktorej obsadil 12. priečku, sa dostal na tretie miesto celkového poradia.

V sobotu opäť získal etapový vavrín v špurte a dostal sa na čelo poradia, ktoré si v nedeľu udržal. Z ďalších Slovákov skončil na 6. mieste Adam Foltán.

"Je úspešne dobojované! Chalani dnes odviedli perfektný výkon. Pavol Rovder a Dávid Kaško odtiahli dnešnú etapu. Adam Foltán chytal všetky nástupy a to ich bolo nespočetné množstvo. Martin Gavenda a Filip Merta zase na začiatku chytali úniky, kde mohli byť ľudia z celkového poradia.

Jednoducho sa Vám chcem poďakovať, pretože bez Vás by som to takto určite nezvládol. Veľmi sa teším, pretože je to môj prvý žltý dres, respektíve prvé víťazstvo v celkovom hodnotení.

Samozrejme dve vyhraté etapy, zelený a biely dres sú taktiež perfektné. V neposlednom rade vďaka všetkým sponzorom, pretože ani bez Vás by som to nedokázal. A taktiež ďakujem všetkým fanúšikom," uviedol Kubiš. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Kubiš ovládol preteky v Kamerune, získal až tri cenné dresy