Cyklistika: Jurčo po dvoch rokoch opäť na Vueltu

Jediný slovenský cyklista v tímoch ProTour Matej Jurčo sa predstaví po druhýkrát na Vuelta a Espaňa
Jediný slovenský cyklista v tímoch ProTour Matej Jurčo sa predstaví po druhýkrát na Vuelta a Espaňa (Autor: ČTK)
SITA|28. aug 2007 o 20:37

BRÉMY 28. augusta (SITA) - Jediný slovenský cyklista v tímoch ProTour Matej Jurčo sa po ročnej pauze opäť predstaví na niektorom z podujatí Grand Tour. Vedenie stajne Milram nominovalo 23-ročného Liptáka ...

BRÉMY 28. augusta (SITA) - Jediný slovenský cyklista v tímoch ProTour Matej Jurčo sa po ročnej pauze opäť predstaví na niektorom z podujatí Grand Tour. Vedenie stajne Milram nominovalo 23-ročného Liptáka na v sobotu vo Vigu sa začínajúce preteky Vuelta a Espaňa, ktoré sú posledným podujatím Veľkej trojky. Jurčo prakticky už od začiatku sezóny vedel, že na Giro d´Italia a pravdepodobne ani na Tour de France nebude štartovať a svoju pozornosť môže sústrediť na Vueltu.

Okrem Jurča, ktorý má podľa predbežnej štartovej listiny číslo 191, sú v nominácii Milramu aj skvelí šprintéri Alessandro Petacchi a Erik Zabel a ďalej Martin Müller, Alberto Ongarato, Elia Rigotto, Fabio Sabatini, Nike Terpstra a Marco Velo. V Milrame na celkové prvenstvo na Vuelte nepomýšľajú, cieľom je čo najviac etapových víťazstiev, o ktoré by sa mali starať práve Petacchi a Zabel.

Pre Jurča druhá účasť na Vuelte

Jurča čaká druhý štart na Vuelta a Espaňa. Trojnásobný majster Slovenska v časovke elite absolvoval v roku 2005 osemnásť etáp a do cieľa v Madride neprišiel. Na tohtoročnú Vueltu sa pripravoval na pretekoch Eneco Tour, z ktorých po nedeľňajšej etape odstúpil.

Vuelta a Espaňa sú trojtýždňové preteky, počas ktorých čaká na pelotón 21 etáp a 3241 km. V itinerári je sedem horských etáp, z ktorých majú štyri cieľ v kopci. Na rozdiel od Tour de France sú horské etapy rozdelené rovnomerne počas celej Vuelty. O definitívnom držiteľovi zlatého trička sa bude rozhodovať až v závere. Tretia etapa od konca z Avila do Alto de Abantos bude mať na svojej trase šesť náročných stúpaní. O deň neskôr je náročná časovka na 25 km. Záverečná etapa vyvrcholí 23. septembra už tradične v Madride.


Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Cyklistika: Jurčo po dvoch rokoch opäť na Vueltu