Portugalčan bojoval o pódium na Gire, z hry ho vyradil koronavírus

Portugalčan Joao Almeida vo farbách tímu UAE Emirates.
Portugalčan Joao Almeida vo farbách tímu UAE Emirates. (Autor: Reuters)
Sportnet|26. máj 2022 o 12:50

Prišiel aj o dres pre najlepšieho mladého jazdca.

BRATISLAVA. Portugalský cyklista Joao Almeida bol lídrom tímu UAE Emirates na tohtoročnom Giro d'Italia. A hoci to už na zisk ružového dresu nevyzeralo, stále mal dobrú šancu na umiestnenie v Top 3. 

Jeho výhodou v porovnaní s Mikelom Landom mala byť aj záverečná časovka, ale napokon k tomuto očakávanému súboju vo Verone nepríde. 

Almeida totiž pred 18. etapou musel odstúpiť z pretekov pre pozitívny test na koronavírus. Túto informáciu potvrdil manažér tímu Mauro Gianetti s tým, že vlaňajší víťaz pretekov Okolo Poľska má ľahšie príznaky ochorenia.

Almeidovi pred záverečnými štyrmi etapami patrilo štvrté miesto s mankom 1:54 minúty na priebežného lídra Richarda Carapaza.

Na tretieho Landu to však bolo len 49 sekúnd a aj samotný Almeida priznal, že o pódium bude bojovať do posledného kilometra. 

Napokon je všetko inak a dokonca Portugalčan príde aj o už takmer istý biely dres pre najlepšieho pretekára do 25 rokov. Ten si vo štvrtok oblečie Juan Pedro López, hoci mal na Almeidu už viac ako desaťminútové manko. 

"Sme samozrejme sklamaní, pretože Joao a celý tím odvádzali skvelú prácu. Našim cieľom bolo pódiové umiestnenie v celkovej klasifikácii a biely dres.

V oboch súťažiach sme boli v hre. Taká je realita, s týmto sa vyrovnávame už dva roky," vyhlásil tímový riaditeľ UAE Mauro Gianetti.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Portugalčan bojoval o pódium na Gire, z hry ho vyradil koronavírus