Covid vyradil aj Čechov. Jeden z nich vlani vyhral Okolo Slovenska

Josef Černý na Okolo Slovenska 2022.
Josef Černý na Okolo Slovenska 2022. (Autor: Ján Melicher/okoloslovenska.com)
TASR|17. máj 2023 o 11:35

Z pôvodnej štartovej listiny chýba už 34 pretekárov.

RÍM. Pelotón cyklistických pretekov Giro d'Italia 2023 sa začína pre pribúdajúce pozitívne testy na koronavírus výrazne tenčiť.

Na štart stredajšej 11. etapy sa nemohli postaviť štyria jazdci belgického tímu Soudal Quick - Step, vrátane Čechov Jana Hirta a Josefa Černého.

Černý je aktuálny víťaz pretekov Okolo Slovenska a Hirt mal v horách pomáhať Remcovi Evenepoelovi. Majster sveta, ktorý si v časovke vybojoval ružový dres, však musel z rovnakého dôvodu odstúpiť už pred voľným dňom.

"Siedmi jazdci absolvovali PCR testy a štyria z nich mali pozitívne výsledky. Naďalej budeme sledovať a pravidelne testovať zvyšných troch cyklistov a členov tímu, ktorí zostali v pretekoch," uviedol tímový lekár Toon Cruyt.

Tím Bora-Hansgrohe zároveň informoval, že ich ruský líder pre celkovú klasifikáciu Alexander Vlasov má tiež koronavírus. V utorkovej desiatej etape síce bol na štart, ale ešte v prvej časti odstúpil.

Na štart 1. etapy Gira sa postavilo 176 pretekárov, v pelotóne ich aktuálne zostalo 142. Informácie pochádzajú zo serveru Cycling News.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Covid vyradil aj Čechov. Jeden z nich vlani vyhral Okolo Slovenska